Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aveyron

Een regio vol rust en ruimte waar je geniet van een heerlijke vakantie!

De naam van deze streek doet misschien niet direct een belletje rinkelen. Noemen we dan vervolgens de brug van Millau, Roquefort of natuurpark “Grands Causses”, dan gaat er bij velen toch wel een belletje rinkelen. Voor wie eens een wat minder “massatoerisme” tijdens de vakantie wil is de Aveyron een goede keuze. Rust, ruimte en natuur zijn hier de kernwoorden.

Midden tussen de weilanden

De landbouwindustrie is in de Aveyron één van de grootste bronnen van inkomsten. Waar je dan ook om je heen kijkt is het groen. Weilanden vol verse groenten, maar ook kuddes schapen, geiten en nieuwsgierige koeien voor zover als het oog reikt. Het leuke hier is dat vele boerderijen hun deuren ook geopend hebben voor toeristen. Met veel passie krijg je een rondleiding langs alle facetten van de boerderij. Zo kunnen de kinderen kalfjes voeren en geiten aaien terwijl de boer je vertelt over de fijne kneepjes van zijn vak.

Waterpret

Liefhebbers van watersport kunnen hier hun hart ophalen. Niet alleen stroomt de bekende rivier de Tarn door de Aveyron, midden in deze regio vind je het departement Lévézou met haar vele stuwmeren. Het grootste stuwmeer is het meer van Pareloup. Met 1230 hectare aan water is het het vijfde grootste meer van Frankrijk. Watersportliefhebbers kunnen hier terecht met hun boot, jetski of waterski’s. Ook zeilliefhebbers, windsurfers en strandliefhebbers zitten hier goed. Voor wie het water van de meren net een paar graden te koud is, is er ook goed nieuws: vanuit het hart van de Aveyron ben je binnen twee uur rijden bij de Middellandse Zee!

De brug van Millau

Of officieel: het viaduct van Millau. Naast de vele weilanden heeft de Aveyron ook een vrij ruig en bergachtig landschap. Zo ben je rondom Millau in het regionale park “Grands” Causses met prachtige bergformaties, stoere slingerweggetjes en mooie uitzichten. Een echte trekpleister hier is het wereldberoemde viaduct. Het viaduct heeft zijn eigen “Aire”, ingericht met een informatiecentrum en twee uitzichtpunten over de brug.

Een andere toffe activiteit niet ver van Millau is de vélorail: met een aangepaste fiets fiets je met je gezinnetje over oude treinrails. Over oude viaducten en door donkere tunnels fiets je dwars door de bergen heen. Leuk is ook dat je een deel van de rit met een oude stoomtrein kunt doen, waardoor er na fanatieke inspanning ook tijd is om echt van de omgeving te genieten!

Micropolis

Net als in iedere regio heb je in de Aveyron een aantal leuke dierentuinen waar je met de kids een dagje naar op stap kunt. Denk bijvoorbeeld aan het “Parc animalier de Pradinas”. Het bijzondere aan deze dierentuin is dat ze opvang bieden aan een aantal gepensioneerde film- en televisiesterren. Dieren die “gewerkt” hebben in deze industrie genieten in deze zoo van hun oude dag.

Ben je op zoek naar een bijzonder dagje uit, dan is Micropolis een echte aanrader. Een “dierentuin” van insecten! Hoewel je er ook kan kijken naar levende bijen, een prachtige vlindertuin en een grote mierenhoop, is dat niet alles. Middels alle zintuigen worden de kids meegenomen in de wereld van deze kleine wonderen: je leert hoe een insect voelt, ziet en ruikt door je eigen zintuigen te gebruiken!

Al met al is de Aveyron een heerlijke streek voor een vakantie met jonge kinderen! Neem eens een kijkje in ons aanbod kindvriendelijke campings!

Populaire bestemmingen in Aveyron

Val de Cantobre

Midi-Pyreneeën, Aveyron, Frankrijk

  • Middenin Les Grands Causses
  • Waterparadijs
  • Natuurwandelingen

In het natuurgebied Les Grands Causses ligt RCN Val de Cantobre. Het eeuwenoude domein is perfect voor een geweldige familievakantie!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com