Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Franche-Comté

Slinger door de hoogste boomtoppen van Frankrijk in deze avontuurlijke regio!

De Franche-Comté is een natuurrijke regio op de grens met Zwisterland. Wie van stevige wandelingen en groene bomen houdt, zoekt tijdens de vakantie samen met de kinderen het avontuur op in Franche-Comté. Wat is er nou leuker dan het gevoel te hebben dat je echt aan het kamperen bent in het bos? Breng een bezoekje aan de culturele hoofdstad of klim door de bomen in het bos in een heus boomklimpark. Door het bergachtige gebied, met onder andere het prachtige Jura-gebergte, kan je hier zowel ’s winters als ’s zomers uitstekend vakantie vieren.

Natuur & cultuur

Hoewel veel regio’s in het zuiden van Frankrijk ’s zomers veel te lijden hebben onder de zon, is dat in de Franche-Comté zeker niet het geval. Doordat dit een vrij vochtige regio is blijft het er prachtig groen en bloemrijk. Hierdoor leent deze streek zich uitstekend voor kampeervakanties met wandel- en fietstochten. Je kunt er zelfs volop watersporten op een van de vele bergmeren. Zo kun je op een heerlijke manier de natuur ontdekken met kinderen. Heerlijk nootjes verzamelen tijdens een wandeltocht. Spoor zoeken over de wandelpaden of de ervaring van een boottocht over het water!

Wie de Franse cultuur wil ontdekken doet er goed aan om de hoofdstad Besançon eens te bezoeken met haar prachtige Kathedraal, maar ook de Citadel: het historische gedeelte van de stad. Dit gedeelte bevindt zich op een schiereiland midden in de stad, gevormd door de rivier de Doubs die hier omheen kronkelt. Deze stad is grotendeels onaangetast gebleven door de eeuwen van de revolutie, waardoor je hier nog echt de Middeleeuwse sfeer kunt proeven. Het ware leven van de ridders en de prinsessen.

Avontuur in de Franche-Comté

Voor kinderen is een vakantie in de Franche-Comté een groot avontuur. Er zijn zoveel boomklimparken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus tuigje aan en klimmen maar! Door de verschillende niveau’s die deze parken aanbieden is er voor iedereen wel een geschikt parcours te vinden. Zo blijft het leuk voor jong en oud.  Kijk bijvoorbeeld eens naar Acroland in Montenoirs, naast boom klimmen kun je hier ook nog allerlei andere activiteiten doen, zoals Midgetgolf.

Ga je graag op avontuur met het hele gezin? Neem de kinderen mee naar het speelgoedmuseum in Moirans-en-Montagne. Of ga een dagje naar de dierentuin in de Citadel van Besançon, wanneer je de stad toch al een bezoekje brengt. Wie wat nieuws wil leren gaat naar het paviljoen der wetenschappen in Montbéliard. Word een heuse kinderprofessor in de wetenschap!  Wie houdt van actie en avontuur met de kinderen gaat dus naar de Franche-Comté!

Populaire bestemmingen in Franche-Comté

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com