Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Champagne-Ardennen

Groene heuvels op slechts 5 uur van Utrecht!

De naam zegt het al: deze streek staat bekend om haar productie van champagne. Het is een relatief onbekende regio, maar heeft zeker veel te bieden! De Champagne-Ardennen heeft namelijk een rijk cultureel erfgoed, prachtige traditionele wijndorpjes en sprookjesachtige bossen en meren. Bovendien ligt deze regio op slechts 5 uur rijden van Utrecht! Het is daarom een ideale bestemming voor een kampeervakantie met kinderen: lekker dichtbij huis en toch in Frankrijk.

Prachtige natuur van Champagne-Ardennen

Het bosrijke landschap zit vol golvende heuvels, groene bossen en prachtige langgestrekte meren, waardoor je er prima terecht kunt voor een actieve vakantie met kids. De bergen zijn er niet extreem hoog, maar zeker geschikt voor een ontdekkingstocht te voet of te fiets. Als je er toch aan denkt om te gaan fietsen, is het vooral leuk om een keer de Cyclorail te nemen: een duo-fiets over oude treinrails van Andelot naar Bologne. Tijdens deze 14 km lange route kom je onder andere langs het Fort Bevaux van Blancheville en duik je onder het viaduct van Andelot. Doordat je over rails gaat is deze activiteit goed te doen door kinderen van alle leeftijden.

Cultuur

Liefhebbers van cultuur brengen een bezoek aan de stad Châlons-en-Champagne, de hoofdstad van de regio. Hier moet je de stadsbibliotheek zien, die is gevestigd in een zeventiende-eeuws pand. Voor nóg oudere gebouwen bezoek je Sedan. Het Chateau fort de Sedan, zes eeuwen geleden gebouwd, is met 35.000 m2 het grootste kasteel van Europa! Echt uit de tijd van de ridders en de prinsessen.

De Champagne-Ardennen bieden dus volop mogelijkheden voor een vakantie met het hele gezin. Ook erg leuk is een boomklimpark bezoeken. Door het bosrijke gebied zijn allerlei parcoursen aangelegd waarin je van boom tot boom slingert, klautert en glijdt. Deze parken hebben routes op verschillende niveaus, waardoor er voor iedere leeftijd wel een passende uitdaging is te vinden. Ook leuk zijn het Parc Argonne Découverte, een museum annex bos, waar je de wonderen der natuur ontdekt en Nigloland (in de buurt van Troyes), een leuk pretpark met eersteklas attracties voor jong en oud!

Populaire bestemmingen in Champagne-Ardennen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com