Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon zou wel eens één van de mooiste natuurgebieden in Europa kunnen zijn. Het opvallende blauwe water in deze kloof biedt bij uitstek mogelijkheden tot zwemmen en watersport. Tijdens een wandeling in dit gebied kijk je je ogen uit. De Gorges is zowel populair bij wandelaars als bij bergbeklimmers. Kortom, er is meer dan genoeg te doen!

De Grand Canyon van Frankrijk

De Gorges du Verdon wordt ook wel Grand Canyon van Frankrijk genoemd en doet zeker niet onder voor de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is dan ook een ware toeristentrekpleister, maar de drukte is het zeker waard. Na het baden in één van de poeltjes in de kloof biedt het natuurpark rondom de kloof mogelijkheid tot lange wandeltochten waarbij de kinderen tussendoor een verfrissende duik kunnen nemen. Wandelen is misschien wel de beste manier om in alle rust de kloof te verkennen. Ontloop de drukte op de prachtige wandelpaden, die soms uit de rotsen van de kloof gehakt zijn. Het ultieme klauterfestijn voor kinderen! De routes worden duidelijk aangegeven met kleurtjes en paaltjes en goede wandelkaarten zijn bijna overal te krijgen.

Voor een prachtig uitzicht ga je naar het Point Sublime, vlakbij het dorp Rougon. Vanaf hier kun je een groot deel van de Gorges in panorama-view bewonderen. Ook een trektocht met de auto langs de Gorges zal niet teleurstellen. Het klinkt misschien weinig avontuurlijk, maar het is een ideale manier om de kloof eens goed van alle kanten te bekijken.

Watersport in de Verdon

Liefhebbers van watersport zullen hier zeker aan hun trekken komen. Je kunt met het hele gezin de Verdon rivier op met een raftboot. Er zijn genoeg routes voor beginners en jongeren. Zo maak je niet alleen waterpret, maar heb je ook prachtig uitzicht. Mocht je op de wilde wateren van de Verdon omkieperen, dan is er nog geen man overboord. Met het altijd stralende weer in de regio zal je snel weer opdrogen. De Verdon kun je ook per kano of kajak bedwingen. In de dorpjes rondom de Verdon kun je ze huren om je kinderen een onvergetelijke tocht over de Verdon te gunnen. Vanaf het water kijk je je ogen uit naar alle bijzondere flora en fauna die aan de rand van de rivier groeien. De prachtigste bloemen en heerlijkste geuren zullen je omringen.

Dorpjes en kastelen bij de Verdon

De Gorges du Verdon ligt op de grensstreek tussen Var en Alpes de Haute Provence. In deze omgeving is van alles te beleven als je ondanks alles uitgekeken mocht raken op de de prachtige Gorges of gewoon aan wat afwisseling toe bent. Het gebied is rijk aan kastelen. In trigance vind je er eentje die omgebouwd is tot luxe restaurant. Maar om riddertje te spelen hoef je niet per se uit eten te gaan, er zijn ook een heleboel kastelen waar je zomaar in mag. Ook de dorpjes rondom de Verdon mag je niet overslaan. In Moustiers-Sainte-Marie vind je typisch Provençaalse huizen en in Rougon kun je middeleeuwse kasteelruïnes bezoeken.

Al met al is de Gorges du Verdon een adembenemende plek, uitermate geschikt voor een droomvakantie met kinderen! Kijk ook eens in ons aanbod kindvriendelijke campings!

Kids-Campings.com