Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Meer van Annecy

Een mooi kampeergebied aan het schitterende meer naast het verfijnde, oude stadje Annecy

Misschien wel het meest bekende meer van Frankrijk onder de Nederlanders: het meer van Annecy. Het is het op-één-na grootste meer van Zuid-Frankrijk, te vinden in de Franse Alpen, vlakbij de Zwitserse grens. Naast dat het het bijna het grootste meer is, is het ook het zuiverst. Het biedt ruimte voor tal van watersporten, maar daarnaast is ook de prachtige omgeving zeer geschikt voor leuke tripjes.

Azuurblauw water

Het heldere water van het meer van Annecy en de azuurblauwe kleur temidden van al het groen is al een plaatje op zich natuurlijk. Het is ook lekker om met de kids in het meer te zwemmen of kanoën of er lekker met een bootje op uit te trekken. Daarnaast kun je ook heerlijk relaxen op een van de stranden langs het meer. Waar de kids met een emmertje en een schepje eindeloos zandkastelen kunnen bouwen. Heel handig: veel stranden langs het meer hebben speciale afgezette stukken ondiep water voor kleine kinderen!

Erg leuk is ook het stadspark van het dorpje Annecy zelf. Het is een ideale picknicklocatie door de vele bomen die hier staan. Het park ligt vrijwel aan het meer en biedt zicht op het Île de Cygnes, het Zwaneneiland. Behalve kijken naar dit eiland kun je er ook met een kano of een waterfiets naartoe! Door de prachtige dichte bebossing is het eiland een ideale verblijfplaats voor allerlei watervogels!

Het dorp Annecy

Ook kun je vanuit het dorpje opstappen bij verschillende boottochten op het meer. Er is een breed aanbod van tochtjes met verschillende lengten. Zo heb je er enkelen die slechts een uurtje duren, maar er zijn er ook met een compleet diner. Tijdens deze boottochtjes word je langs veel bezienswaardigheden en prachtige natuur van het meer geleid. In deze prachtige natuur van het meer van Annecy leeft ook allerlei wild. Het is hartstikke leuk om een verrekijker mee te nemen en samen met de kinderen op zoek te gaan naar een van de vele vogelsoorten die er rondvliegen.

Voor wat meer cultuur kun je in Annecy terecht bij het Pailas d’Isle: een oud gevangeniseiland in Annecy omringd door fonteinen. Of bezoek het Kasteel van Annecy: een middeleeuws kasteel dat boven het stadje uittorent. Dit staat dus garant voor een prachtig uitzicht. Daarnaast huizen zich verschillende musea binnen de muren van het kasteel. Zo is er een ecologisch museum waarin je de dieren van de omgeving kunt zien, een klederdrachtmuseum en ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Allemaal heel erg interessant!

In de omgeving voor kids

Op vakantie aan het meer van Annecy betekent ook dat je een camping hebt met een ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Mont Blanc. Dit kan ook een ontzettend leuke ontdekkingstocht zijn met de kids. De berg dankt haar naam aan de eeuwige sneeuw die hier ligt. Zo kun je dus ook in de zomer nog een sneeuwballengevecht houden.

Een ander leuk uitstapje is de Gorges de Fier: via een loopbrug langs de rots loop je over de canyon. Naast dat dit een mooi uitzicht biedt is het natuurlijk ook superspannend! Het is dus goed om te weten dat er voor kinderen een hoop te beleven valt in en om het meer van Annecy!

Populaire bestemmingen vlakbij het meer van Annecy

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com