Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Loire

Omgeven door kastelen, veel fietsmogelijkheden en een ruime wijnkeuze met wel 24 soorten wijn in deze streek!

De Franse streek de Loire is een streek met een rijke geschiedenis. Je vindt er dan ook de meest sprookjesachtige kastelen met kunstige tuinen. Daarnaast kent deze regio door de regenbuien in de lente en de herfst ook veel groen en dichtbegroeide bossen. Je kunt hier ook heerlijk relaxen aan het strand van de Atlantische Oceaan terwijl de kids in het zand een replica maken van een van de prachtige kastelen.

Waterpret in de Loire

In de Loire is er volop waterpret: de rotsachtige kusten aan de Atlantische Oceaan worden afgewisseld met zandstranden waar je een frisse duik in de zee kunt nemen. De zonnige Vendée, als onderdeel van Pays de la Loire, is daarmee uitermate geschikt voor een relaxte strandvakantie. In het binnenland barst de Loire van de rivieren en beken. Deze hebben een totale lengte van ruim 4000 kilometer. De bekendste hiervan zijn natuurlijk de gelijknamige Loire en de Sarthe. Al dit water is volop geschikt om te kayaken, zwemmen of (wind)surfen.

Ben je liever hoog en droog? Dat kan ook! In de vele begroeiing zijn heuse klimparken aangelegd. Hier kunnen de kinderen in een tuigje door de bomen klimmen en slingeren als Tarzan. Klimparken zijn er in vele soorten en maten en zijn daardoor voor iedereen leuk. Zo kunnen de kleinsten het avontuur ontdekken net boven de grond, terwijl de tieners tot grote hoogte klimmen! Een goed voorbeeld hiervan is het Parc d’Aventures et Laser Gama à Coco Plage in het bosse van Sillé le Guillame. Met zeven verschillende niveaus kun je hier al met kids vanaf 5 jaar terecht.

In de wereld van Ridders en Prinsessen

De groene binnenlanden die bekend staan onder de naam Centre-Val de Loire zijn heuvelachtig. Daarnaast vind je hier meer dan 140 kastelen! De streek is dus rijk aan geschiedenis en biedt een schat aan cultuur! Veel van de kastelen hebben hun deuren geopend voor publiek, waarop de kinderen zich even ridders en prinsessen kunnen voelen! Leuk voor de kids en voor papa en mama is bijvoorbeeld het Manoir van Clos Lucé. Terwijl de ouders hier kunnen genieten van het museum over Leonardo Da Vinci, kunnen de kinderen zich bezighouden met de werking van middeleeuwse werktuigen.

Een ander leuk voorbeeld is het chateau de Brézé: hier kun je de wereld ondergronds ontdekken. Een begeleide tocht onder de grond door de gangen van het kasteel: als dat geen avontuur is. Voor de echte prinsesjes heeft de Loire ook een mooi kasteel: het Kasteel van Ussé. Dit gebouw bestaat uit vele torentjes en gangetjes en neemt je daardoor mee in de leefwereld van een echte sprookjesprinses. Het kasteel van Doornroosje zou namelijk geïnspireerd zijn op dit kasteel en daarom is hier ook een permanente voorstelling van haar verhaal.

Tot slot kent de Loire ook enkele prachtige steden, zoals de hoofdstad Nantes en de kunststad Angers. Kortom: een regio niet te ver van huis vol zon, zee, strand en avontuur!

Populaire bestemmingen in Loire

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Parc du Val de Loire

Loire, Frankrijk

  • Bosrijke omgeving
  • Ontdek alle kastelen
  • Gloednieuwe accommodaties

In een bosrijke omgeving vol met sprookjesachtige kastelen vind je deze kindvriendelijke camping. Kom je een duik nemen in het waterparadijs?

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com