Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Normandië

Voel de impact van een deel van de Europese geschiedenis zelf in dit ruige gebied met krijtrotsen en parelmoere stranden

Normandië dankt haar bekende naam aan de Tweede Wereldoorlog en met haar ligging in Noord Frankrijk is het een uitstekende locatie voor strandvakanties zonder al te ver te reizen! Op de stranden van Normandië kun je de sporen van D-Day nog duidelijk zien. Maar dit is zeker niet het enige dat deze streek te bieden heeft! De geschiedenis van de regio gaat dan ook al veel verder terug: naar de Noormannen, onder leiding van Willem de Veroveraar, die er in de tiende eeuw de macht hadden overgenomen. Deze roemruchte geschiedenis maakt Normandië een boeiende streek voor een kampeervakantie met kinderen.

Mont Saint-Michel in Normandië

Een van de grootste trekpleisters is het zuidelijk gelegen Mont Saint-Michel. In de 10e eeuw zijn ze hier begonnen met het bouwen van een abdij, maar door de vele uitbreidingen werd het eiland uiteindelijk en heuse vesting. Al in 1877 is de dam gebouwd waardoor het eiland zelfs met hoogwater bereikbaar is vanaf het vasteland. Hoewel het stadje zomers erg druk kan zijn en daardoor de trapbeklimming niet ideaal is met kinderen, is een bezoekje toch een aanrader. Het dorp zelf bestaat namelijk uit een doolhof van smalle straatjes en nauwe gangetjes. Hierdoor kun je dus de drukte wat makkelijker ontwijken en het is voor de kids alleen maar extra leuk! Mocht het je toch te druk zijn? Dan geniet je vanaf het strand van een prachtig uitzicht op het stadje!

Een absolute must-see in Normandië is de havenstad Honfleur. In deze stad mond de rivier de Seine uit in de Atlantische Oceaan en is een echte schildersstad. Iets verder op de Seine, tussen Honfleur en Le Havre ligt dé brug van Normandië: Pont de Normandie; de langste hangbrug ter wereld! Met de fiets of te voet kan je gratis deze brug beklimmen. Ben je op doorreis met de auto, dan zul je tol moeten betalen.

Omdat het niet zo stijl is leent de streek zich uitstekend voor ontspannende fiets- en wandeltochten. Dwars door te streek om een bezoekje te brengen aan een van de dorpen of steden of sportief langs de kustlijn lopen verschillende fietspaden die je de kans geven om deze streek helemaal te ontdekken. Hoewel er niet echt bergen zijn, kent Normandië wel een kust met veel indrukwekkende kliffen. Erg bijzonder is bijvoorbeeld de rotsformatie Êtretat die in de zee uitmondt in een heuse natuurlijke poort!

Populaire bestemmingen in Normandië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com