Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Côte d’Azur

Zon, zee, strand en nog meer zon!

Een prachtige regio met groene bossen en valleien, lavendelvelden, prachtige zandstranden aan de azuurblauwe zee, met rotspartijen en kleine eilandjes voor de kust. Wie droomt er niet van zo’n vakantie aan de Côte D’Azur.  De lekkerste olijfolie, geitenkaas en verse vis. En met sfeervolle, luxe, badplaatsen als Nice, Cannes en Saint Tropez om te bezoeken is er geen moment van vervelen! En het allerbelangrijkste natuurlijk tijdens de vakantie: het is er altijd lekker zonnig weer! De temperatuur loopt makkelijk op tot boven de 30 graden!

Waterpret aan de Côte d’Azur

Geniet ook van waterpret aan de Côte d’Azur! In elke kustplaats zijn er gezellige havens en baaien met prachtig helderblauw water en genoeg watersportmogelijkheden. Denk aan het huren van een zeilboot, waterskiën, of gewoon lekker zwemmen in de zee. Doordat het in de regio zo warm is, is de temperatuur van het zeewater van de Middellandse zee al gauw 25 graden: precies goed voor een verfrissende duik!

Wie zich als een vis in het water voelt, doet er goed aan een snorkelsetje mee te nemen. Zo kun je samen met de kinderen de onderwaterwereld van de Middellandse Zee ontdekken. Het water is namelijk erg helder en zelfs vlak bij de kust kun je al enkele vissen spotten!

Op de rivieren in de Côte d’Azur kun je genieten van de watervallen en watersporten als raften, kanoën en wildwatervaren beoefenen! Voor de wandelliefhebbers zijn er langs de kust prachtige routes aangelegd, maar ook met de auto of de fiets kun je heerlijk door de roodbruine rotsen en het blauwe water je weg vinden! Dit alles is ook zeker leuk voor een kindervakantie.

Activiteiten

Ook erg leuk voor de kinderen is een tochtje met een Nemo-boot: deze boot heeft een bodem van glas, waardoor je kunt zien wat er allemaal in de Middellandse Zee zwemt. Zo spot je kwallen, scholen met vis, maar ook dolfijnen zwemmen graag een stukje mee met deze boten. En voor wie niet zo van een strandvakantie houdt, heeft de Côte d’Azur alsnog heel veel te bieden.

Kom een dagje genieten van het jetset-leven in Saint Tropez. Deze stad is op zichzelf al een bezoekje waard, maar ook alle enorme jachten die hier in de zomer aanleggen of de luxe sportauto’s die door de straten gaan, maken deze stad tot een leuke ontdekkingstocht! Tip: vanaf Saint-Raphaël of Frejus kun je met een veerpont naar deze prachtige stad. Naast dat dit een leuke overtocht is voor kinderen, scheelt het ook nog eens parkeergeld!

Populaire bestemmingen in Côte d'Azur

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com