Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Auvergne

Wandelen over slapende vulkanen middenin Frankrijk

De Auvergne is een regio in het zuidelijke centrum van Frankrijk. De regio wordt gekenmerkt door vulkanen, prachtige groene valleien, bergen en mooie steden. In de hele regio vind je prachtige historische gebouwen en kastelen terug. Kindvriendelijk kamperen in de Auvergne betekent veel zien, proeven en genieten van de rust en ruimte! Doordat het slechts een dag rijden vanaf Nederland is, is dit een bestemming die goed te doen is voor gezinnen met kinderen.

Natuur in de Auvergne

Met twee regionale natuurparken en vijf (!) natuurreservaten is de Auvergne één van de groenste regio’s van Frankrijk. Het “Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne” is binnen Europa het grootste regionale park dat je zult vinden. Ontdek de groene bergen en vulkaantoppen van de bergketen Massif Central. De natuur is hier nog haast onaangetast en daarom zeer indrukwekkend vol kronkelende rivieren, hoge bergen, diepe dalen en schitterende wattervallen, en dan laten we de slapende vulkanen nog buiten bespreking. Dit laatste is natuurlijk al een bijzonder natuurfenomeen op zich. Heel fijn voor gezinnen met kinderen: er zijn heel veel wandelingen uitgezet door dit gebied die ook goed begaanbaar zijn voor kinderen. Het Balades de Léa et Tino is zo’n voorbeeld: een wandeling door het departement Puy-de-Dôme van minder dan twee uur.

Steden

De hoofdstad Clermont-Ferrand is zeker ook een bezoekje waard vanwege de middeleeuwse huizen en de kathedraal Notre-Dame-de-l’Assomption die boven de stad uittorent. De Auvergne is een regio waarin je alle kanten op kunt. Neem bijvoorbeeld Rhinopolis, een museum waar je allerlei fossielen van dinosauriërs kunt bezichtigen. Of Vulcania, een museum over de interessante wereld van vulkanen. Het is ook een attractiepark met attracties die allemaal te maken hebben met vulkanen. Ultra interessant en nog leuk voor de kids ook!

Wat vulkanische grond natuurlijk ook met zich mee brengt: Thermen en hete lucht geisers! Een leuk bezoekje hiervoor is bijvoorbeeld Vichy. Hier kan je langs de verschillende bronnen wandelen. Terwijl de kids zich kunnen uitleven op de oude kranen en het water, kijken papa en mama naar de architectonische hoogstandjes om zich heen.

Populaire bestemmingen in Auvergne

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com