Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Poitou-Charentes

Vakantie met zon, zee, strand en avontuur!

Een mooie regio aan de Atlantische kust: Poitou-Charentes. Met gemiddeld 26 graden is het daar heerlijk vertoeven, en met 2200 zonne-uren per jaar is Poitou-Charentes één van de meest zonnigste regio’s in het westen van Frankrijk! Deze Franse kustregio is gevarieerd en veelzijdig. Je hebt er lange zandstranden, moerasgebieden, bijzondere eilanden, oude steden, forten en kastelen. De kids kijken er dus hun ogen uit!

Op zoek naar cultuur en avontuur in de Poitou-Charentes

De prachtige stranden, het milde klimaat en de afstand vanaf Nederland maken de regio Poitou-Charentes tot een ideale bestemming voor een kindvriendelijke vakantie. De regio biedt volop vermaak voor de kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het futuristische attractiepark Futuroscope? Dit attractiepark heeft een wetenschappelijk thema met 3D-bioscopen, spannende attracties en een ontdekkingsreis naar de toekomst. Een spannend dagje uit, waarin je ook nog van alles kunt leren.

Ook leuk, maar vooral leerzaam zijn de prehistorische grotten “Les Grottes du Quéroy”. Hier duik je onder de grond in de geschiedenis en vind je de mooiste kalksteenformaties. Voor de liefhebbers van dieren is de Poitou-Charentes ook een groot feest. Zo heb je het Aquarium van La Rochelle, met meer dan 600 verschillende dieren een van de grootste zeeaquaria van Europa. En als je dan toch La Rochelle bezoekt, duik dan ook eens de stad in met haar prachtige oude haven.

Eilandhoppen

Zo zijn er genoeg redenen te bekenden waarom je minimaal één keer in je leven op vakantie moet naar de Poitou-Charentes, en zeg nou zelf: wat is er nou beter dan een vakantie lang kunnen ontspannen op het strand en daarnaast toch ook nog ontzettend veel mogelijkheden hebben tot leuke uitstapjes? Misschien wel het allerleukste is de eilandengroep voor de kust van de Poitou-Charentes: Île de Ré en Île D’Oleron: hier staan op de eilanden schattige huisjes, kan je heerlijk rustig wandelen tussen de prachtige stokrozen en de muilezels. Ook tof: je hebt er een fantastisch uitzicht op het Fort Boyard van dat bekende televisie-programma!

Populaire bestemmingen in Poitou-Charentes

Airotel Oléron

Poitou-Charentes, Frankrijk

  • Op het eiland Île d’Orléron
  • Eigen manege
  • Strand op loopafstand

Camping Airotel Oléron heeft vele verschillende faciliteiten. Een eigen manege, een prachtig zwembad, een tennisbaan en een speelweide met klimmuur. Oftewel, genoeg te doen!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com