Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Provence

Geurige lavendel, stijle rotswanden en azuurblauw water

Misschien wel dé bekendste regio bij Nederlanders als het gaat over Frankrijk, de lavendel-streek Provence. Veel mensen omschrijven dit dan ook als het ‘echte’ Frankrijk, vanwege de vele authentieke dorpjes die je in dit gedeelte vindt. Officieel maakt de Provence deel uit van de regio: Provence-Alpes-Côte D’Azur: hoge bergen, lavendelvelden en azuurblauwe zee en dit alles op een relatief klein stukje van de wereld.

Fietsen in de Provence

Een ultiem hoogtepunt in deze regio, letterlijk en figuurlijk, is de wereldberoemde fietsberg, de Mont Ventoux. Het is de hoogste berg uit de regio en wordt ook wel de “Reus van de Provence” genoemd en dankt haar bekendheid aan de Tour de France, die hier jaarlijks, letterlijk, haar hoogste punt bereikt. Misschien is deze voor kinderen wat te intens om te fietsen en moeten we dat dan ook aan de professionals overlaten , maar een stevige wandeling naar de top is zeker een leuke uitdaging tijdens de vakantie! Er zijn verschillende wandelroutes, met ieder een eigen niveau, zo is er voor elke leeftijd wel een geschikte route wel te vinden.

Beroemde lavendelvelden

Maar datgene wat de Provence echt haar bekendheid geeft zijn de dieppaarse, geurige lavendelvelden. De bloeitijd van deze bloem is in de zomermaanden en de velden liggen strategisch opgesteld in Luberon, dus om de Mont-Ventoux heen. Het idyllische plaatje is daardoor helemaal compleet: uitgestrekte paarse velden, die dankzij de wind, die hier dankzij de mistral altijd blaast, een heerlijke kruidige geur met zich meebrengen, met op de achtergrond een typisch Frans Chateau en de sneeuwtop van de Mont Ventoux.

Wie op zoek is naar een unieke ervaring gaat waterfietsen bij het Lac St. Croix! Dit is natuurlijk ontzettend leuk voor kinderen! Het azuurblauwe meer is ontstaan door het plaatsen van een dam in de beroemde rivier Gorges de Verdon. Dit uitgestrekte meer ligt midden tussen de bergen, en het water is ontzettend helder. Je kan er met de waterfiets natuurlijk alle kanten op. Maar wat misschien het allerleukste is: onder de brug door de Gorges de Verdon op! Al waterfietsend kom je langs de stijle rotswanden die de rivier inklemmen. Dit maakt dat je je ineens heel klein voelt en zorgt ook nog eens voor een unieke kijk op de bergen.

Animatie en pret voor de kids

De kindvriendelijke campings in de Provence liggen in een prachtig stukje natuur waar er ook veel (water)activiteiten mogelijk zijn. Er wordt ook genoeg leuks georganiseerd door het animatieteam! Een dagje vertier buiten de camping? Vlak bij Aix-en-Provence is er een pretpark met speeltuin, sprookjesdecors en kinderboerderij! Vooral leuk voor de jongere kinderen. Om dieren te zien moet je naar de dierentuin bij Salon-de-Provence gaan, of het zeeaquarium in Le-Grau-Du-Roi.

Populaire bestemmingen in Provence

Clos des Oliviers

Provence, Frankrijk

  • Verwarmd zwembad
  • Twee glijbanen
  • Op loopafstand van Vidauban

Op zoek naar een fijne familiecamping met volop waterpret en leuke glijbanen? Ga naar Clos des Oliviers in de Provence!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com