Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ariège

Een heerlijke Zuid-Franse streek!

Frankrijk is al jaren een populaire vakantiebestemming onder toeristen. Toch is de regio Ariège nog een rustig en vrij onontdekt gebied. Ariège ligt dichtbij de grens van Spanje en bij de Midi-Pyreneeën en is de perfecte locatie voor een vakantie met het gezin! Je kunt met de kinderen verblijven in een van de kids campings in dit gebied. Hier kun je met elkaar plezier beleven in de zwembaden en de kinderen hebben de tijd van hun leven bij het animatieprogramma. Maar wat heeft de omgeving allemaal te bieden? Lees verder voor informatie over leuke uitstapjes in de omgeving van Ariège!

Village des Forges

De hoofdstad van Ariège is Foix. Deze stad heeft veel bezienswaardigheden waar je met het gezin naartoe kunt gaan. Zo ligt er bij de stad het themapark Village des Forges. In dit park staat alles in het thema van de negentiende en twintigste eeuw om mensen kennis te laten maken met deze tijd. Daarnaast kun je ook meedoen aan workshops waar je alles leert over de vroegere tijden. Er is een museum waar kinderen alles te weten komen over de regio in de vorige eeuw. Het is een interactief themapark voor jong en oud!

Naar de Pyreneeën met de kinderen

Een vakantie in de regio Ariège is perfect om met de kinderen leuke activiteiten te ondernemen. Aangezien je hier dichtbij de Pyreneeën zit, kun je in dit gebied talloze leuke dingen doen met het gezin. Zo kun je prachtige wandelingen maken door de bergen en één van de vier natuurparken bezoeken. Hier kun je kanoën, raften en ontspannen aan één van de beekjes.

Ook zijn er in de Midi-Pyreneeën verschillende dierenparken waar je met de kinderen naartoe kunt gaan. Wat is leuker dan een dagje met het gezin naar de dierentuin! Wil je na een dagje dierentuin nog iets anders ondernemen met elkaar? Er liggen in de buurt vele kastelen die je kunt bezichtigen. Sprookjes komen tot leven en de kinderen hebben een leuke dag. Kom terug bij de camping, neem nog een frisse duik in het zwembad en jullie hebben een complete dag gehad!

Wil je deze Zuid-Franse regio gaan ontdekken? Bekijk ons aanbod en boek jullie vakantie met het gezin naar Ariège!

Populaire bestemming in Ariège

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com