Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lorraine

Verborgen schoonheid met een gouden uitstraling binnen 300 kilometer van Nederland

Voor wie niet te ver van huis wil en toch graag in Frankrijk verblijft is Lorraine een ideale streek. Het ligt namelijk vlak over de grens met België, zo’n 500 kilometer vanaf Utrecht. Zeker voor ouders met jonge kinderen is deze reisafstand ideaal! Vroeger stond deze regio vooral bekend vanwege haar kolenmijnen en de ijzer- en staalindustrie, maar tegenwoordig kun je er ook heel erg goed op vakantie gaan!

Met de trein naar Lorraine

Natuurlijk is 500 kilometer een afstand die goed te overbruggen is met de auto. Met zo’n 4 – 5 uurtjes ben je dan al gauw op de plaats van bestemming. Maar hoe groot is het avontuur als kind om met een hele snelle trein te gaan? Vanaf Parijs ben je er met de TGV met een uurtje: dat is pas snel! En onderweg flitsen de groene heuvels aan je voorbij.

Wie houdt van rust en een natuurlijke omgeving zit in Lorraine sowieso goed: het ligt in de buurt van de Ardennen en is behoorlijk bosrijk: eigenlijk is de hele streek een groot natuurpark dat wordt doorkruist door kleine, schattige dorpjes, heuse kastelen, oude forten en abdijen: genoeg te zien dus! De Lorraine bestaat oorspronkelijk uit twee gebieden, die worden opgedeeld door de rivier de Moezel. Aan de westzijde van de rivier vind je wijngaarden en een prachtig heuvellandschap.

Deze prachtige natuur kun je hier met kinderen ook ontdekken in het Sainte Croix dierenpark. met een prachtige verzameling aan dieren die je in deze omgeving tegenkomt. Zo leer je er dat er in Europa nog steeds wolven en lynxen leven. Daarnaast hebben ze ook een bonte verzameling aan nachtdieren!

Op avontuur

De Lorraine is dus een ultieme streek voor de sportieve vakantieganger met kinderen. Zo kun je er naast de dierentuin ook op zoek gaan naar een zoevende kabelbaan. Hiermee zoef je over de rivier de Moesel bijvoorbeeld: superspannend! Daarnaast kun je er ook fietsen over een oude spoorbaan. Ontzettend leuk voor kinderen en ook nog eens in een prachtige omgeving! Het Oosten wordt door de Fransen ook “Pays des Etangs” genoemd: het land van de meren. Hier kan je dus met je kinderen genieten van urenlang waterplezier: zwemmen, vissen, kano- of bootje varen.

Ook voor culturele uitstapjes zit je in de Lorraine goed. Zo kun je hier in plaatsen als Verdun nog duidelijk de sporen van de Tweede Wereldoorlog terugvinden. Daarnaast vind je hier, net als overal in Frankrijk, nog prachtige kastelen terug, waarin sommige je nog echt meenemen terug de tijd in!

Populaire bestemmingen in Lorraine

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com