Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Midi-Pyreneeën

Rivieren, wijngaarden, historische steden, uitgestrekte landschappen: Van alles wat!

De echte natuurliefliefhebber neemt de kids mee uit kamperen in de Midi-Pyreneeën. Dit berg- en heuvelachtige gebied in het zuiden van Frankrijk kent talloze wandelpaden (Petites Randonnées). Deze wandelpaden zijn voor iedereen toegankelijk, waardoor jong én oud stevig kan stappen door bosrijke bergen. Buiten de wandelpaden om kunnen de echte berggeiten zichzelf hier ook op de proef stellen met een stevige beklimming. Avonturiers wagen een tochtje over een van de rivieren of duiken de grotten van de bergen in.

Natuur en historie in de Midi-Pyreneeën

In het noorden van de Midi-Pyreneeën ligt de streek de Lot met het natuurpark des Causses de Quercy. Deze op een hoogte gelegen streek wordt doorkruist door verschillende rivieren, waaronder de gelijknamige rivier de Lot. Deze rivieren snijden diepe dalen door de hoogvlakte. Dit zorgt voor prachtige uitzichten. Het kalksteen in de bergen is behoorlijk uitgesleten waardoor er veel grotten zijn ontstaan in de Lot. Deze grotten zijn vaak al duizenden jaren oud en zitten vol met geschiedenis. Je kan er nog de echte wandschilderingen zien uit de oertijd.

Naast bergen, meren, grotten en rivieren kennen de Midi-Pyreneeën ook enkele dorpen en steden. Het alom bekende Toulouse is een goed voorbeeld en het wereldberoemde bedevaartsoord Lourdes. Je kan in de Midi-Pyreneeën dus kiezen voor een sportieve vakantie waarin je het echte avontuur opzoekt om daarna lekker te ontspannen in een van de cultuurrijke steden.

Erg leuk is het ook om het water op te gaan. Een moedige avonturier kiest ervoor om te gaan raften of om van rotsen af te springen in de rivieren of meren. De allerjongsten kunnen met hun ouders verblijven op een camping in de buurt van een van de rustige bergmeren. Hier kunnen zij zwemmen, pootjebaden of misschien wel een hengeltje werpen. Zij kunnen er ook voor kiezen om iets verder naar het noorden van de Midi-Pyreneeën te trekken, waar de rivieren een iets rustiger tempo hebben.

Populaire bestemmingen in de Midi-Pyreneeën

La Serre

Zuid-Frankrijk, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Nieuw zwembad
  • Gunstige ligging
  • Vlakbij een meer

Ecologisch verantwoord vakantie vieren met de kinderen? Boek je vakantie bij La Serre: een schitterende eco-camping in de Franse Pyreneeën.

La Boissière

Midi-Pyreneeën, Frankrijk

  • Midden in de natuur
  • Gelegen aan rivier de Lot
  • Fietsverhuur

Verblijf tussen het prachtige groen op camping La Boissière. Ga kanoën op de rivier, beleef waterpret in het zwembad of ga lekker picknicken!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com