Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Var

Gemengde landschappen onder de schitterende zon

Tussen Cannes en Marseille strekt de Var zich uit. Vanaf de Middellandse Zee tot aan het natuurgebied van de Verdon. Zo op papier een regio die het allemaal in zich heeft voor een perfecte vakantie met kinderen! Gelukkig is dit niet alleen op papier het geval: de Var is een streek voor wie houdt van zon, zee, strand, maar ook van prachtige bergen en mooie dorpen en steden.

Stranden van de Var

Allereerst zijn er natuurlijk de prachtige stranden aan de Middellandse Zee. Zandstranden afgebakend met stukken rots zijn uitermate geschikt voor een relaxed dagje aan het strand. Zwemmen in het warme water of lekker zandkastelen bouwen in het zand.

Verder is het rustige water langs de Côte d’Azur ook geschikt voor watersporten. Met de kano de zee op, windsurfen of huur een bootje en maak een vaartocht! Ook leuk is het om te kijken wat er allemaal in het blauwe water leeft door te snorkelen of echt te duiken. Voor de kids zonder zwemdiploma zijn er in de kustdorpjes ook organisaties die je met een Nemo-boot mee het water op nemen. Deze Nemo-boot heeft een glazen bodem, zodat je zelf lekker droog alsnog kunt kijken naar de vele vissen. Wie weet spot je er wel een heuse dolfijn!

Iets verder in de binnenlanden zit je als snel in het Esterel-gebergte dat haar schoonheid leent aan de bruinrode rotsen waar je doorheen kunt wandelen of mountainbiken om op te top te genieten van een prachtig uitzicht. Als kers op de taart vind je in en in de buurt van de Var beroemde steden als Marseille, St. Tropez en Cannes. In deze steden is het smullen van de cultuur en kan je een kijkje nemen in het echt jetset leven door te slenteren door de havens waar al die grote jachten liggen.

Populaire bestemmingen aan de Var

Les Tomasses

Var, Frankrijk

  • Sportactiviteiten
  • Animatieprogramma
  • Kinderboerderij

Les Tomasses is de ideale familiecamping in dit Zuid-Franse gebied. Het animatieprogramma maakt je vakantie helemaal compleet!

Domaine de la Noguière

Var, Côte d'Azur, Frankrijk

  • Gelegen aan de Côte d’Azur
  • Zwemparadijs
  • Vlakbij St. Tropez, Cannes en Monaco!

Heerlijk uitrusten op deze gezellige familiecamping aan de blauwe Côte d'Azur, met echte wereldsteden in de buurt en een zwemparadijs!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com