Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Centre-Val de Loire

Van hekserij tot rijk versierde kastelen en dat allemaal net onder Parijs!

De regio Centre-Val de Loire ligt in het midden van Frankrijk. Een belangrijk en heel bekend onderdeel van de regio, is de Loirevallei. De hoofdplaats van deze regio is Orléans, zo’n 130 kilometer ten zuiden van Parijs. Hoewel deze regio bekend staat om haar cultureel erfgoed, valt er ook voor kinderen genoeg te ontdekken!

Met de kids op ontdekking in de kastelen!

Het is een echte kastelenregio met kastelen die je nergens anders in Frankrijk vindt. Dit omdat het hier niet gaat om de middeleeuwse kastelen en verdedigingsforten, maar om vakantiehuisjes van adellijke families uit de Renaissance. Hoewel veel van deze kastelen nog steeds privébezit zijn, zijn sommige opengesteld voor bezoek. Je kunt dus de heerlijke luxe herleven.

De hoofdstad Orléans is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben. Ga hier op bezoek bij het Place du Martroi, waar je het beroemde monument van Jeanne d’Arc kunt vinden. Ontzettend leuk met wat jongere kinderen is het Parc Floral de la Source: een speeltuin, midgetgolfbaan, dierentuin en vlinderpark in één!

Sportiviteit & musea

De regio Centre-Val de Loire wordt ook wel de Tuin van Frankrijk genoemd. De grond en het klimaat zijn hier zo vruchtbaar dat bijna alles er moeiteloos groeit. Je kunt er daarom ook gerust je wandelschoenen en fietsen mee op vakantie nemen en zelf met de kids de boel gaan verkennen. Of een tochtje wagen in een kano over de Loire-rivier natuurlijk.

Het allerleukst in deze centrale provincie is misschien wel het “Musée de la Sorcellerie”: het museum van de hekserij in Berry. Dit museum bied je een kijkje terug in de Middeleeuwen, toen men nog van echte hekserij sprak: leer over toverdrankjes, zwarte en witte magie en hoe men vroeger en nu omging met hekserij.

Kortom, een regio vlak onder Parijs die vele leuke plekjes kent voor een perfecte kindervakantie, met een ideale uitvalsbasis ook voor tochtjes door heel Frankrijk!

Populaire bestemmingen in Centre-Val de Loire

Grande Tortue

Noord-Frankrijk, Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Culturele bezienswaardigheden
  • Zwembad met glijbanen
  • Nederlands animatieteam

Camping la Grande Tortue is een familiecamping bij uitstek. De kinderen hebben hier de vakantie van hun leven met mascotte Lenny de Vos!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com