Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Limousin

Rust, natuur en stilte is typerend voor een vakantie in deze streek die nog niet ontdekt is door toeristen

Wie op vakantie gaat met jonge kinderen en van rust en ruimte houdt kan zijn hart ophalen in de Limousin. Deze regio, gelegen midden in het Centraal Massief, komt namelijk op de tweede plaats van dunst bevolkte regio’s en Frankrijk en staat bomvol met boerderijtjes en schitterende natuur.

Een actieve vakantie in Limousin

Dat deze streek niet overvol is met attracties en bezienswaardigheden betekent natuurlijk niet dat hier voor kinderen niets te beleven valt! In de Limousin is heel veel bos waar je urenlang doorheen kunt dwalen of lekker sportief de mountainbike kunt pakken. Leuk is het om een plastic zak mee te nemen, zodat je alle nootjes, blaadjes en andere dingen die je vindt mee kunt nemen naar de camping. Er valt namelijk genoeg te vinden!

Ook stromen hier onder andere de Dordogne en de Vézère vanuit de bergen naar beneden. Hierdoor is het water nog behoorlijk krachtig en uitermate geschikt voor een spannende kanotocht! Willen de kids iets avontuurlijkers dan wandelen over de bospaden? Dat kan! In de Limousin vind je verschillende boomklimparken met parcours op verschillende hoogtes voor verschillende leeftijden. Als kleine aapjes klauteren en klimmen en slingeren van boom tot boom: welk kind wil dat nou niet?

Ook leuk: in de Limousin is er veel aandacht voor streekproducten. Een echt boerderijdagje tijdens de vakantie mag daarom niet ontbreken! Ga samen met de kids op bezoek bij een van de vele boerderijtjes en leer alle ins en outs over het Franse boerenleven!

Populaire bestemmingen in Limousin

La Plage

Zuid-Frankrijk, Limousin, Frankrijk

  • Meer met zandstrand
  • Overzichtelijke camping
  • Veel activiteiten vlakbij de camping

Een gemoedelijke camping, kleinschalig en aan een meer; perfect voor de jonge kids. Het zwembad is verwarmd en bij slecht weer overdekt!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com