Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Noord-Frankrijk

Dichtbij Nederland maar toch zo anders

Veel Nederlanders denken bij een vakantie in Frankrijk vaak aan het zuiden van het land, maar Noord-Frankrijk is minstens net zo mooi! Bovendien is het ook een stuk minder ver rijden met jonge kinderen op de achterbank. Streken als Bretagne en Normandië zijn uitermate geschikt voor een strandvakantie met hun prachtige zandstranden en ruige rotskusten aan de Atlantische Oceaan.

Historie en cultuur in Noord-Frankrijk

Het noorden van Frankrijk staat bol van geschiedenis: Normandië is natuurlijk al wereldberoemd vanwege D-Day, maar ook in de Lorraine hebben de Eerste en Tweede wereldoorlog haar sporen nagelaten, zoals  in de plaats Verdun. Maar je kan hier ook nog verder terug in de geschiedenis. Duik de Middeleeuwen in en ga langs bij een van de vele kastelen die Noord-Frankrijk rijk is.

Mooi meegenomen: in het Noorden van Frankrijk vind je ook de hoofdstad: Parijs! Hoewel een volledige vakantie in deze stad misschien iets is waar je nooit aan zou moeten denken, ben je vanaf campings in het Noorden van Frankrijk zo in Parijs voor een dagje uit! Het leukste aan Parijs voor kinderen? Disneyland natuurlijk! Mocht Parijs je nou niet trekken, kent het Noorden ook allerlei andere leuke steden, zoals de hoofdstad van de Champagne-Ardennen: Châlons-en-Champagne.

Een andere goede reden om het Noorden te bezoeken is de rust: het is hier minder toeristisch, maar ook veel groener. Je kan hier uren wandelen en fietsen met de kids om zo helemaal tot rust te komen. Een stevige wandeling door de Vogezen is een perfecte trip voor wie houdt van een actieve, groene vakantie!

Noord-Frankrijk is een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen. Hoewel het voor veel mensen nog onbekend is, is het hier zeker net zo leuk als in het zuiden. Kindvriendelijke stranden, talloze kastelen en andere culturele uitstapjes. Maar ook: pretparken! Naast Disneyland Parijs vind je in Noord-Frankrijk ook het Parc-Astérix. Een park in het thema van de beroemde striphelden. Het geheel is ingericht in een historisch sfeertje en er zijn voldoende attracties voor jong en oud.

Iets minder massaal, maar ook zeker een topactiviteit voor kids vind je in de Champagne-Ardennen. In deze bosrijke regio zijn vele boomklimparken. In een tuigje klauteren de kids van de ene naar de andere boom. Sommige van deze parken hebben zelfs al parcours voor kinderen vanaf 4 jaar! Terwijl de pubers door de hoogste bomen slingeren, ontdekken de kleintjes het avontuur net boven de grond!

Populaire bestemmingen in Noord-Frankrijk

Grande Tortue

Noord-Frankrijk, Centre-Val de Loire, Frankrijk

  • Culturele bezienswaardigheden
  • Zwembad met glijbanen
  • Nederlands animatieteam

Camping la Grande Tortue is een familiecamping bij uitstek. De kinderen hebben hier de vakantie van hun leven met mascotte Lenny de Vos!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com