Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Atlantische Kust

Kies voor de Atlantische Kust met forten, oesterculturen, duinen en havenplaatsjes!

Woeste golven langs de westkust van Europa: de Atlantische Kust. In landen als Frankrijk, Spanje en Portugal kun je heerlijk genieten op de zandstranden langs deze zee, afgewisseld door prachtige rotskusten. Op Kids-Campings zijn de meeste bestemmingen langs de Atlantische kust te vinden in Frankrijk. Streken als Aquitanië (Les Landes), Normandië en de Vendée doen het ook goed onder de Nederlanders. Iedere streek heeft haar eigen charme en zit bomvol met activiteiten voor een leuke vakantie met kinderen!

Waterpret aan de Atlantische Kust

Langs de zuidelijke kuststrook vind je de regio Aquitaine, met als ideale strandvakantieregio: Les Landes. Deze streek staat bekend als een echt surfersmekka. Je kunt hier met je kinderen kijken naar echte waaghalzen die stunts uithalen op hun surfplanken, of misschien durf je het zelf wel aan als de kids net wat ouder zijn. Er zijn namelijk tal van surfscholen die je graag mee op de plank nemen. In het zuiden van Frankrijk schommelt de watertemperatuur van de Atlantische Oceaan vaak zo rond de 20 graden; dit is op een warme zomerdag de ideale temperatuur voor een verfrissende duik: niet té koud, maar ook zeker niet te warm. Het zuiden is ook erg geschikt voor een vakantie met de kinderen.

Naast dat het een echte surfstreek is, vind je net achter de kust vaak grote meren: hier heb je niet zoveel golfslag en kun je toch genieten van een heerlijke strandvakantie. Zo is er naast het strand ook veel te beleven en te bezichtigen voor de kids. In Les Landes vind je bijvoorbeeld het attractiepark Futuroscope en enkele leuke dierentuinen en diepzeeaquaria.

Iets minder ver van huis

In het noorden langs de Atlantische Kust, nabij Normandië en Bretagne, is de zee wel een stukje kouder: zo rond de 18 graden. Hoewel dit koud klinkt is dit voor de moedige zwemmer op een warme dag ook goed te doen. De meeste zon en de warmste temperaturen vind je zo rondom de Vendée en Royan. Iets dichter bij huis: minder lang met de kids in de warme auto.

Normandië en Bretagne zijn ook heel erg geschikt voor een kindvriendelijke vakantie. Deze noordelijke kuststrook staat natuurlijk bekend om haar D-Day stranden en je kunt er dan ook nog veel bekijken en leren over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast leent haar rotsachtige kust zich voor avontuurlijke vakanties met klimparcoursen en ontdekkingstochten voor jong en oud. Ook voor de allerjongsten is het noorden heel erg leuk: er zijn namelijk ontzettend veel dierentuinen. En in Normandië heb je het Elfenbos. La Foret des Elfes is een klimparcours geheel in stijl voor jonge kinderen!

Naast dat de kust langs de Atlantische oceaan erg mooi is, vanwege de afwisseling met de rotsblokken en de hoge golven, zijn de stranden hier ook langgerekt. Dit heeft als gevolg dat het hier vaak een stuk minder druk voelt dan wanneer je verblijft aan de Middellandse Zee: je hebt hier nog echt de ruimte voor je eigen handdoek met strandtent en alle andere toebehoren.

Populaire bestemmingen vlakbij de Atlantische Kust

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

La Pignade

Atlantische Kust, Frankrijk

  • Strand op 1,5 km afstand
  • Professioneel animatieteam
  • Kleinschalig

Een kleinschalig vakantiepark met een rustige sfeer. Met o.a. een manege, sportvelden en een zwembad is er genoeg vermaak voor het hele gezin.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com