Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Jura

De regio waar kinderen en de natuur centraal staan!

De Jura is een prachtige groene regio, vol dennenbossen, wijngaarden, bergen, watervallen en meren. Dit departement ligt eigenlijk aan de Zwitserse grens en valt onder de Franse regio Franche-Comté. Het is een ontzettend mooi, natuurrijk gebied dat nog niet echt is ontdekt door toeristen. Hier kun je in je vakantie echt genieten van de rust. ’s Zomers doe je dit tussen het groen van de bossen en in de winter kun je hier fantastisch skiën. Een prachtige regio voor jong en oud!

Waterpret in de Jura

Een van de redenen om naar de Jura op vakantie te gaan is het vele water. Ga bijvoorbeeld eens lekker kayakken of kanoën op het Lac du Chalain of neem een verfrissende duik in het Lac du Clairvaux.  De Jura is een ideale regio voor een actieve vakantie. Je kunt er naast kanoën en kajakken ook zeilen, bergbeklimmen, surfen, wandelen en mountainbiken. Voor iedere leeftijd is er een niveau te vinden dat pas. Voor de grote avonturiers ga je voor een woest kolkende rivier of een rode route. Met de wat jongere kinderen kies je voor een rustige rivier in een prachtig landschap en een stevige wandeling.

Het water dat deze meren en rivieren vult komt recht uit de bergen, en doordat het terrein op sommige stukken erg ruig is, ontstaan er schitterende watervallen die een bezoekje waard zijn. Naast dat de grillige bergen hebben gezorgd voor prachtige watervallen, zijn er ook verschillende grottencomplexen ontstaan. Hier kun je dan een kijkje nemen onder de grond en prachtige druipsteen formaties bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Les Grottes des Planche tijdens jouw bezoek aan de Jura.

Cultuur & historie

Tussen de bergtoppen in de Jura zijn hier en daar ook kastelen te vinden, en in de steden zoals Dôle is er veel historisch erfgoed te vinden. De campings in de Jura liggen gegarandeerd in een prachtig groene omgeving en zijn heerlijk voor de kinderen, die zich geen moment zullen vervelen in de meertjes en zwembaden, en met het animatieteam!

De Jura is een streek die bij uitstek geschikt is voor een vakantie met (kleine) kinderen. Naast het uitdagende landschap hebben ze het speelgoedmuseum in Morains-en-Montagne en in juli is er zelfs het kinderfestival Idéklic, in de Jura staan kinderen dus centraal!

Populaire bestemmingen in Jura

Jura »

Kids-Campings.com