Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vogezen

Rennen, fietsen, springen, varen: een echte doe-vakantie!

De Vogezen is een departement in het noordoosten van Frankrijk, en is vernoemd naar de gelijknamige bergketen de Vogezen (Vosges in het Frans). Laagvlakten, heuvels en hoge bergen, kastelen, dorpjes en véél wijngaarden bepalen het landschap van dit gebied. In het departement de Vogezen ligt het regionaal natuurpark Ballons des Vosges en het gebergte de Vogezen met de hoogste top de Grand Ballon. Zo hoef je niet te lang te reizen en bevind je je toch al in een hele andere omgeving. De perfecte locatie voor een kampeervakantie met kinderen.

Relaxen aan Lac de Gérardmer

Minstens zo mooi als de regionale natuurparken is de natuur rond het bergmeer Lac de Gérardmer. Kanoën, zwemmen, zeilen of met de waterfiets het water op… Vakantie vieren gaat hier zeker lukken! Rond het Gérardmer zijn ook veel activiteiten te doen met de kinderen, zoals een blotenvoetenpad (Sentier des chatouilles) en het avonturenpark Acrosphere.

Steden in de Vogezen

De hoofdstad van de regio Elzas-Lotharingen, Strasbourg is zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast dat je in deze stad heel goed kunt winkelen, is er ook heel veel te zien. Je wandelt hier door de straten die regelmatig van nationaliteit zijn gewisseld. Zeker ten tijde van de Middeleeuwen.

Deze stad heeft om en om bij Duitsland en Frankrijk gehoord en dat vind je ook terug in de bouwstijlen. Het is erg leuk om in plaats van te wandelen door de straten de fiets te nemen of een ritje met de oude tram. Dit is ook voor de kinderen weer een spannend avontuur. Het allerleukst voor de kids is een bezoekje aan het science center Le Vaisseau. In plaats van dat je hier al bezig bent met ingewikkelde stof als het ontdekken van magnetisme en licht, kunnen de kids hier vooral educatief spelen en leren over de natuur haar verschijnselen en wiskunde.

Door de groene bergen die niet gelijk extreem hoog zijn is deze regio zeer geschikt voor een actieve vakantie met kinderen. Zo kun je er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, klimmen, en zelfs paragliden! Je hebt er voor ieder wat wils en daarom is het een prima bestemming om kindvriendelijk te kamperen!

Populaire bestemmingen in Vogezen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com