Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De Roggeberg

De Roggeberg

Friesland, Nederland

 • Direct aan Nationaal Park
 • Veel sportieve activiteiten
 • Klimpark op de camping

De Roggeberg in beeld

RCN de Roggeberg verleent zich perfect om tot rust te komen in de natuur terwijl de kinderen zich vermaken met de faciliteiten op het park. Gelegen in nationaal park de Drents Friese Wold vind je de royale kampeerplekken van De Roggeberg. Ontspan terwijl je kinderen spelen in de gloednieuwe overdekte speelplaats of meespelen met het animatieteam.

RCN de Roggeberg als kindvriendelijk park

De nieuwe overdekte speelplaats genaamd ‘Et Stoefzaand’ heeft een zandbak van meer dan 100m2. Deze is compleet uitgerust met speelgoed en zandgerei. Ook is er een verkeerparcours waar je op je favoriete fietsje, skelter of step mag spelen! Voor de iets oudere kinderen is er een klimtoren en klimpalenparcours waar ze zich uren kunnen vermaken. De durfals kunnen van de 80 meter hoge tokkelbaan abseilen.

Door het park vind je meerdere speeltuintjes en speeltoestellen. Zo hoeven de kinderen nooit ver weg op te spelen. Jullie kunnen ook samen gaan zwemmen. Op 10 minuutjes afstand vind je een gratis binnenbad en naast het park ligt een openluchtzwembad. Zo hoeft het weer je niet tegen te houden!

Van april tot en met oktober staat er een animatieteam op het park. Zij hebben dagelijks een programma vol met toffe activiteiten. Je kan ook gebruik maken van de tafeltennistafels, de tennisbaan of de airtrampoline. Of ga op pad met Alex en Sammy met de Kruimelpadclub! Midgetgolf is ook altijd een goed idee.

Mocht het weer nou niet meezitten, dan is er altijd nog de recreatiezaal. Hier worden regelmatig shows, bingo’s en spellen georganiseerd.

Fijn verblijven op RCN de Roggeberg

De Roggenberg heeft royale plaatsen verdeeld over het park. De camping ligt middenin de natuur, zodat je de drukte van je alledaagse leven kan ontsnappen en wat kan onthaasten. ’s Avonds eet je in het restaurant, of haal je iets van het pizzaplein of de snackbar.

Als je een middag even geen zin hebt ok je tent uit te gaan dan kan je er ook voor kiezen om lekker in je slaapzakje een filmpje te kijken. Bij elk verblijf krijg je namelijk gratis WiFi op 1 device. Het park heeft ook plekken en sanitair voor rolstoelgebruikers. Zo kan iedereen gezellig mee.

De omgeving van RCN de Roggeberg

Heb je het park zelf wel gezien? Geen probleem. In de omgeving valt genoeg te beleven. Beklim de bosbergtoren of ga een tochtje maken te voet of te fiets. Je bevind je middenin prachtige natuur! Kies voor het typische esdorpenlandschap, het Aekingermeer of het kraanvogelgebied Fochtelooerveen. Populair is dan ook de mountainbike!

Naast het park ligt een golfbaan. Hier kan je je skills verbeteren door alle 9 holes te trotseren! Ben je met een groep? In de buurt van RCN de Roggeberg organiseert een externe partner outdoor lasergames. Zo kom je weer thuis met de gaafste verhalen en herinneringen.

De Roggeberg op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Schuttersbos - Kids-Campings.com

Schuttersbos

Friesland, Nederland

 • Vlakbij duinen en strand
 • Speelboot
 • Fietsverhuur

Beleef het veelzijdige Terschelling op vakantiepark Schuttersbos. Zwemmen, spelen en wandelen. Er is genoeg te doen voor iedereen!

’t Hout - Kids-Campings.com

’t Hout

Friesland, Nederland

 • Flippies pretpaleis
 • Zwembad met glijbanen
 • De Friese Wouden

Op 't Hout kunnen kinderen zich bij mooi en minder mooi weer uitstekend vermaken. In de binnenspeeltuin, de overdekte speeltuin of in het buitenzwembad beleven ze eindeloos speelplezier.

Esonstad - Kids-Campings.com

Esonstad

Friesland, Nederland

 • Indoor speelparadijs
 • Watersportmogelijkheden
 • Visvijver

Op vakantie in Friesland met een accommodatie direct aan het water? Dat kan op Landal park Esonstad met mascotte Bollo!

De Potten - Kids-Campings.com

De Potten

Friesland, Nederland

 • Watersport paradijs
 • Aan de Friese meren
 • Multisportterrein

Omringd door de Friese meren, vind je RCN vakantiepark de Potten. Deze bestemming is een paradijs voor watersportliefhebbers!

Kids-Campings.com