Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lac Bleu (Doussard)

Lac Bleu (Doussard)

Drôme, Frankrijk, Franse Alpen, Meer van Annecy, Rhône-Alpes

  • Meer van Annecy
  • Privéstrand
  • Zwemparadijs

Camping International du Lac Bleu is een levendige vijfsterrencamping die ideaal is voor kinderen. De camping bevindt zich direct aan het meer van Annecy, dat mede door het uitzicht op de bergen een van de mooiste plekjes in de Franse Alpen is. Le Lac Bleu heeft 220 plaatsen en bevindt zich op een terrein van vier hectare.

Camping Le Lac Bleu is een vijf-sterren familiecamping direct gelegen aan het meer van Annecy. Het terrein heeft mooie en prachtige bomen in overvloed die de ultieme rust uitstralen en waar menig mens plezier uit haalt. Voor jong en oud zijn er sportfaciliteiten, waar ze elke dag kunnen voetballen, volleyballen en basketballen.

Camping Le Lac Bleu

Alle kampeerplaatsen op de camping hebben een oppervlakte van 100 vierkante meter en zitten voor de helft in de schaduw. Sommige kampeerplaatsen hebben bovendien een direct zicht op het meer van Annecy. Als je alleen met de auto komt, zijn er ook genoeg mogelijkheden om op de camping een accommodatie te huren. Je kunt er met je gezin zelfs een villa huren. De camping ligt direct aan het meer van Annecy, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op het meer en de bergen. Maak geweldige vakantiefoto’s op het privéstrand en de steiger van de camping.

Le Lac Bleu heeft niet alleen Nederlandse animatie, maar ook een Nederlandse mascotte. Met Lenny de Vos dansen, kleuren en spelen de kinderen in de miniclub als nooit tevoren. Ook op andere tijden overdag zal de mascotte zich even laten zien.

De ouderen kunnen zich vermaken met sporttoernooien en speurtochten. Ook kun je op de camping biljarten, pingpongen, voetballen, volleyballen en natuurlijk jeu de boulen. Kun jij de getrainde Fransen verslaan?

Zoals hierboven gezegd, ligt de camping aan de oevers van het meer van Annecy. Hier kun je zwemmen en vissen, maar in een van de riviertjes kun je ook prachtige dammen bouwen. Degene die genoeg hebben van het bergwater, kunnen verkoeling zoeken in het zwembad. Daar hoort een bubbelbad, maar ook een speciaal kinderbadje bij. Het zwemparadijs heeft ook stroomversnellingen, watervallen, rotspartijen en bruggetjes.

De omgeving

In de directe omgeving van Le Lac Bleu kun je de regio uitstekend per fiets verkennen. Bij de receptie kun je fietsen huren, en er lopen fietspaden vanaf de camping verspreid naar verschillende delen in de regio. Of speel een spelletje minigolf met het gezin op de minigolfbanen tegenover de camping. Voor de durfals onder ons kun je ook met de rodelbaan naar beneden ‘sjeezen’. Wie gaat het hardst? Deze rodelbanen zijn te vinden op de bergen ‘La Sambuy’ en ‘Le Semnoz’. Tijdens het rodelen geniet je overigens ook van een prachtig uitzicht.

Lac Bleu (Doussard) op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Colombière - Kids-Campings.com

Colombière

Rhône-Alpes, Meer van Annecy, Franse Alpen, Drôme, Frankrijk

  • Lenny de Vos
  • Zwembad met glijbaan
  • Speeltuin met springkussen

Vanaf deze camping kun je de Franse en de Zwitserse omgeving verkennen. En op de camping? Daar vermaken de kids zich met het animatieteam!

Kids-Campings.com