Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Eiland van Maurik, een parel in de betuwe

Eerlijk gezegd was ik vroeger nooit van de vakanties in eigen land, maar met een kleine van twee jaar en een tweede kind op komst zijn onze vakantiewensen veranderd. Lange vakanties en ver weg heeft plaats gemaakt voor dichtbij in Nederland en een lang weekend. Even er uit en ontsnappen aan de drukte van alle dag. Herkenbaar? Dan is vakantiepark Eiland van Maurik zeker het overwegen waard. Je hebt er alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie voor alle leden van je gezin!

Een weekend er tussenuit op Eiland van Maurik

Een weekend weg is even er helemaal tussenuit zijn. We hadden het eerste weekend van juni afgesproken om samen met goede vrienden van ons (ook met kinderen) samen kort op vakantie te gaan. Het gezegde wil dat wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, de ouders ook een fijne vakantie hebben. En onze kids hadden het zeker naar hun zin. Dat kan ook niet anders, met overdekt zwembad, buiten speeltuin, indoor speeltuin en een grote hal met allerlei activiteiten. Eiland van Maurik heeft werkelijk nagedacht over vermaak voor alle leeftijden.

Buitenterras op Eiland van Maurik

Vermaak voor elke leeftijd

Voor de kleintjes (baby’s, dreumes en peuters) is er een mooi apart kinderbad en een soort bubbel jungle indoor speeltuin die klein en overzichtelijk is. De tafels voor de ouders staan in het midden zodat je altijd overzicht houdt. De grote indoor speelhal is gevuld voor de oudere kinderen. Hier kun je wandklimmen, airhockey spelen of een soort stormbaan te lijf gaan. In het zwembad zijn de twee glijbanen de ‘eyecatchers’. Bij één van de twee glijbanen kom je in een soort trechter terecht. Pret gegarandeerd!

Natuurlijk blijft het zwembad voor de kleintjes van ons de hoofdactiviteit en zijn we dus elke dag gaan zwemmen (of ‘slemmen’ zoals mijn dochter het zei), maar weet dus dat je met iets oudere kinderen hier ook prima kunt vertoeven. We hebben het namelijk nog niet eens over alle activiteiten op het water gehad. Wil je een kano huren? Kan. Een sloepje om met het hele gezin het water op te gaan? Ook mogelijk. Vanuit de beachbar kun je als ouders toekijken hoe de kinderen zich vermaken op het meer dat uiteindelijk verbonden is aan de Nederrijn.

Restaurant

Helaas was voor ons het pannenkoekenrestaurant nog niet geopend. In januari is het oude gebouw afgebroken en op dezelfde plaats herrijst nu een spiksplinternieuw gebouw waar zowel de receptie van de camping, als het pannenkoekenrestaurant zal zitten. De prognose is dat het restaurant nu in de zomer open zal gaan. En wij als ouders weten dat pannenkoeken eten altijd een goed idee is.

Het restaurant dat nu wel geopend was, zat in het hoofdgebouw en kent een wat beperktere kaart naar onze mening. Op zich voldoende met friet, snacks en bijvoorbeeld een sparerib, maar ik zie dit eerder als een noodgreep als je geen zin hebt om te koken, dan een uitdagende menukaart. Zeker geen minpunt, maar wel het vernoemen waard.

Een weekend is te kort

Pfff. zoveel te doen dus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijk tot paardrijden, het animatieteam dat in de zomer en de vakantieperiodes entertainment verzorgd  en de fietsverhuur… Een weekend is gewoon veel te kort merken we al.

Luxe op Eiland van Maurik

Verblijven in de Rivierlodge

Dan het verblijf. We verbleven in een Rivierlodge. Deze huisjes zijn van alle gemakken voorzien. De douche is ruim, de keuken herbergt een grote koelkast met vriesvak, er is een magnetron en de woonkamer voelt ook echt huiselijk. Gelukkig was het weer voor ons erg goed en hebben we veel buiten gezeten, maar ook in de periodes waarin in Nederland het weer iets slechter is, kan je hier dus prima zijn. Bovendien heeft het terras een overkapping. Dus als het regent, kan je alsnog buiten zitten.

Onze rivierlodge bevond zich op enkele meters lopen van het zwembad en het centrale gebouw waar de indoor speeltuin was. Ideaal dus. Bovendien was dit deel grotendeels afgesloten voor auto’s. Je kunt hier dus met gemak je kinderen lekker buiten laten rennen. Sowieso heeft Eiland van Maurik hier goed over nagedacht. Ook op het campingdeel zijn auto’s grotendeels verbannen van de kampeerplekken. Hierdoor zijn er echt speelzones en is er ook meer rust.

Ook heel mooi, zijn de strandlodges (zie foto onder), maar deze zijn wel direct aan het meer. Voor ons met een kleine van twee rond lopen leek ons het niet goed idee, maar als je kinderen iets ouder zijn is deze locatie misschien nog wel mooier!

Het vakantiepark zelf geeft je dus genoeg om echt even tot rust te komen, terwijl de kinderen kunnen genieten. Of je nu alleen maar een weekend weg bent zoals wij, of nadenkt over een week of twee zomervakantie.

Aan de rivier op Eiland van Maurik

Unieke ligging

Misschien nog wel het mooiste aan het park: de unieke ligging. Vanaf het moment dat je de grote wegen afgaat en richting de rivier rijdt, voelt het alsof je op vakantie bent. Eiland van Maurik bevindt zich aan het begin van een soort schiereiland waarop je ook een evenementenlocatie vindt en verschillende outdooractiviteiten plaatsvinden. Het binnenmeer is geweldig om op te varen, in te zwemmen of – zoals wij hebben gedaan – een rondje te hardlopen.

Het was gelukkig een geweldig weekend met goed weer, maar per definitie is deze omgeving met recht een parel van Nederland. De Betuwe en het rivierenland doen je soms verbluft staan van de mooie vergezichten, slingerende dijkjes en karakteristieke woningen. Eiland van Maurik is wa tmij betreft dan weer de parel van de Betuwe waar je met gerust hart naar toe kan rijden in de wetenschap dat je een goede keuze gemaakt hebt voor jezelf en voor je gezin. Ik beloof je bij deze dat je als je weer weg rijdt ook een gerust hart hebt, maar dit keer dankzij de ontspannen vakantie die je hebt gehad.

Eiland van Maurik heeft kids-campings.com uitgenodigd voor een persweekend. Alle bevindingen die je hierboven leest zijn volledig op eigen ervaring gebaseerd.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Eiland van Maurik

  • Watersport mogelijkheden
  • Zwembad met schuifdak
  • Indoor speeltuin

Of je nu op vakantie gaat met jonge kinderen of met tieners. Op vakantiepark Eiland van Maurik vind je faciliteiten voor kids van alle leeftijden.

Pagina delen

Eiland van Maurik

  • Watersport mogelijkheden
  • Zwembad met schuifdak
  • Indoor speeltuin

Of je nu op vakantie gaat met jonge kinderen of met tieners. Op vakantiepark Eiland van Maurik vind je faciliteiten voor kids van alle leeftijden.

Blogcategorieën

Kids-Campings.com