Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Reizen met kinderen

Handige tips voor het hele gezin

Reizen met kinderen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Er kunnen allemaal problemen naar voren komen. Misschien komen er ook vragen naar boven, zoals: kan mijn kind samen met mij in een paspoort? Wil je graag weten wat je het beste kan doen om je vakantie goed voor te bereiden? Lees dan verder.

Wat moet je zeker meenemen?

Wat je niet mag vergeten is natuurlijk je paspoort of ander geldig reisdocument. Een rijbewijs alleen volstaat niet. Jouw kind heeft ook een paspoort nodig of ID-kaart. De ID-kaart is alleen geldig in landen die verbonden zijn met het zogenaamde ‘Schengenverdrag’. Dit houdt in dat het kind mag reizen tussen alle landen die lid zijn van de Europese Unie. Er zijn een paar uitzonderingen: Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland.

Ook als je met de auto en de tent op reis gaat moet je je altijd kunnen legitimeren. Zeker wanneer je kind bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet. Zorg er dan voor dat je het reisdocument bij de hand hebt. Let goed op of het reisdocument nog geldig is. Daarnaast is het ook handig als de foto op het paspoort lijkt op je kind. Soms ontwikkelt je kind zich sneller en is het op de foto niet te herkennen. Dit kan in het buitenland voor scheve gezichten zorgen.

Gezondheid

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat kijk van tevoren of je de gezondheidszorg van het land hoog staat aangeschreven. Kijk bijvoorbeeld op de site van de GGD of je inentingen moet nemen. Ook kan je daar vinden of het water uit de kraan drinkbaar is. Zo vermijd je ongemakken en vervelende situaties op je vakantie.

Neem niet te veel mee

Met kinderen op reis gaan valt meestal samen met het meenemen van veel bagage. Je wil natuurlijk niet dat je kind zijn lievelingsspeelgoed mist. De tip is toch om zo min mogelijk mee te nemen. De lievelingsknuffel moet sowieso mee, want het is soms best even spannend in een nieuwe omgeving. Handig is om een rugzakje mee te geven met wat speelgoed erin. Denk hierbij aan stiften, spelletjes of een boekje. Zo hoeft je kind zich nooit meer te vervelen op de vakantie!

Populaire bestemmingen

Les Bois du Bardelet

Loire, Frankrijk

  • Bosrijke omgeving
  • Animatieprogramma
  • Recreatiemeertje en visvijver

In de streek met misschien wel de mooiste kastelen van Frankrijk vind je deze camping met recreatiemeertje in een bosrijke omgeving.

Méditerranée

Zuid-Frankrijk, Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Knutselen in de kinderclub
  • Tropisch waterparadijs
  • 2 km van zee

Genieten bij het zwembad of een heerlijke duik in de zee. Camping Le Méditerranée ligt slechts 2 kilometer van de stranden van Argelès sur Mer!

Kids-Campings.com