Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Adriatische kust

Intieme kustplaatsjes, goude zandstranden en de Italiaanse keuken: Kan het nog beter?

Met haar 770 km aan lengte beslaat de Adriatische kust de gehele oostkust van Italië. Langs deze kuststreek kom je de plaatsen Venetië, Portoverde en Rimini tegen. De Adriatische zee speelt een belangrijke rol in de Italiaanse visindustrie, want hier vang je volop zeeschaaldieren, inktvis, ansjovis en tonijn. Hier kun je dus volop genieten van zon, zee, strand tijdens je kampeervakantie met de kinderen!

De Adriatische kust als perfecte bestemming

Ook voor vakantiegangers is de Adriatische kust een mooie bestemming. Denk maar aan het warme zeewater van de Adriatische Zee en de brede, eindeloos lange zandstranden. Deze stranden kom je onder andere in Rimini en Riccione tegen. Vlakbij de toeristische badplaats Rimini vind je het ministaatje San Marino dat ook zeker een bezoekje waard is. Deze staat heeft zelf geclaimd het oudste koninkrijk ter wereld te zijn en kent vele historische schatten, zoals de drie torens van San Marino. Rimini zelf staat bekend vanwege de strandvakanties, maar je kunt hier ook genieten van culturele uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld eens de Boog van Augustus of het Amfitheater.

Vanwege de visindustrie liggen langs de Adriatische kust ook diverse schattige vissersdorpjes en havensteden. Ancona is bijvoorbeeld een echte aanrader tijdens de vakantie. Deze havenstad ligt tegen de helling van het Monte Conero gebergte. De rijke geschiedenis van de stad vind je vandaag de dag nog steeds terug wanneer je door de stad wandelt. Wanneer je iets verder de Monte Conero intrekt geniet je van het prachtige uitzicht dat dit gebergte biedt op Ancona en de Adriatische zee.

Venetië

De bekendste stad langs de Adriatische kust is natuurlijk Venetië, de drijvende stad. Venetië bestaat eigenlijk uit 117 minuscule eilandjes die gescheiden worden door de vele kanalen. Het vele water en de bruggetjes die je van het ene naar het andere eiland brengen geven de stad haar karakteristieke uitdrukking en zeg nou zelf, wie wil er niet een keer in een echte Italiaanse gondel varen?

Naast dat dit voor velen de ultieme romantische droom is, is de stad voor kinderen ook een mooie uitdaging. Bruggen tellen, smalle weggetjes ontdekken. Met een kinderwagen is het wel minder handig, maar zodra ze zelf kunnen lopen kunnen ze de vele trappetjes heerlijk beklauteren. Leuk is ook de wijk Castello: deze is net wat rustiger en heeft heel veel speeltuinen!

Populaire bestemmingen aan de Adriatische Kust

Pino Mare

Adriatische kust, Italië

  • Direct aan zee
  • Topcamping
  • Miniclub / tienerclub

Of je nu met jonge of wat oudere kinderen op vakantie gaat naar deze bestemming aan de Adriatische kust, je vindt voor elk wat wils!

Jesolo Mare Family Village via Club del Sole

Adriatische kust, Italië

  • Top familiecamping!
  • Fantastisch zwembad
  • Bezoek Venetië

Jesolo Mare Family Village is een parel van een camping, verscholen in een prachtig pijnbomenbos! Deze camping beschikt over veel faciliteiten.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com