Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bloemenrivièra

Cinque Terre, mooie stranden en leuke Kids Campings

De Bloemenrivièra is een deel van de Italiaanse kust, die van Frankrijk tot aan Toscane loopt. Deze regio wordt ook wel de Ligurische kust genoemd. Een van de bekende steden uit de Bloemenrivièra is de Cinque Terre, ofwel de vijf dorpen.

Waarom Bloemenrivièra met kinderen?

Ga je op vakantie met de kinderen, dan is de Bloemenrivièra zeker een optie. Deze regio ligt relatief dichtbij Nederland en je hoeft niet heel Italië in te rijden. Daardoor ligt de reistijd laag en heb je minder last van zeurende kinderen op de achterbank. Ze zullen vast blij zijn dat ze minder ver hoeven te rijden. Het zal zeker niet leiden tot minder pret, want de Bloemenrivièra is een prachtig stuk van Italië!

De felle zon en de aangename temperaturen vind je ook in dit deel van Italië. Met kleinere kinderen is de Bloemenrivièra zelfs praktisch, omdat de temperatuur bijna nooit extreem hoog zal worden door de beschutting van de Apennijnen. De temperatuur steekt rond de 26 graden in het hoogseizoen en is daardoor een prima plek voor de kleinere kinderen.

Onontdekt stuk Italië

De Bloemenrivièra is een stuk onontdekt Italië. De meeste toeristen reizen af naar Toscane, Umbrië of het Gardameer. Over de Bloemenrivièra hoor je echter een stuk minder, maar dat is geen slecht nieuws. Hierdoor vind je in de regio prachtige stukken ongerepte natuur en kampeer je rustig in de groene bossen. Je hebt ook de kans om de wat minder toeristische steden te bezoeken. Heb je bijvoorbeeld wel eens van San Remo gehoord? Deze middeleeuwse stad ligt in het hart van de Bloemenrivièra en is onmisbaar bij je vakantie. Of maak een uitstapje naar de botanische tuinen van Ventimiglia.

Cinque Terre

Hoewel we het hebben gehad over minder toeristen, hoort Cinque Terre natuurlijk wel op je lijstje bij een vakantie naar deze regio. Deze vijf pittoreske dorpjes liggen tussen Genua en Livorno en behoren tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je herkent de dorpen aan de huizen met de vele felle kleuren. Je kan via een wandelpad van het ene dorp naar het andere dorp lopen, maar je hebt ook de optie om een treintje te pakken. Cinque Terre met kleine kinderen is wellicht geen slimme optie, aangezien je veel moet lopen. Ga je met wat grotere kinderen op stap, dan kun je deze dorpen gemakkelijk een bezoekje brengen. Zorg voor goede, stevige wandelschoenen en genoeg water.

Mocht je dus op zoek zijn naar een vakantiebestemming met de kinderen dichtbij huis en met aangename temperaturen, denk dan zeker eens aan de Bloemenrivièra. Het onontdekte stuk van Italië kent een weelderige natuur en is 100% de ideale plek voor een vakantie met de kinderen.

Populaire bestemmingen aan de Bloemenrivièra

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com