Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Calabrië

Een prachtige regio aan het Middellandse Zee

Calabrië is een regio in het zuiden van Italië, ofwel de punt van de laars. De hoofdstad van deze streek is Catanzaro. Je vindt hier ook een klein stukje van de Albanese cultuur, aangezien er in de 15e eeuw veel Albanezen naar dit deel van Italië emigreerden.

De warme zomers van Calabrië

Calabrië kent een Middellands Zeeklimaat, wat zorgt voor warme zomers. De meeste dagen in de zomer ligt de temperatuur heerlijk rond de 30 graden en valt er in juli maar gemiddeld 2 dagen per maand neerslag. Een heerlijke temperatuur voor een zomervakantie aan het strand dus!

Doordat Calabrië aan de westkant van de laars ligt, kan je hier last hebben van de Sirocco. Dit is een warme woestijnwind uit de Sahara die drie dagen kan aanhouden. Deze wind blaast warme lucht van Noord-Afrika naar Europa en de temperatuur kan flink oplopen, ook ’s nachts. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld met kleine kinderen op vakantie gaat. Deze woestijnwind komt echter niet vaak voor, dus er is een kleine kans dat je met deze wind te maken krijgt.

Een dagje uit met de kinderen

De vriendelijkheid van Italianen naar kinderen is altijd al hoog geweest en hetzelfde geldt voor Calabrië. Kinderen zijn erg geliefd bij de Italianen en zeker als ze zelf iets willen bestellen in het Italiaans, vinden ze het helemaal geweldig. In de meeste restaurantjes vind je ook gerechten voor de bambini, ofwel de kleine kinderen. Op de campings vind je veel animatieteams die de kinderen vermaken in het zwembad. Natuurlijk is het op de camping erg leuk voor de kinderen, maar ook een dagje uit is spannend.

Calabrië barst van sfeervolle, gezellige dorpjes, waar je een dagje naar toe kunt. Neem bijvoorbeeld het prachtige stadje Santa Severina. Als je aan de lokale bevolking vraagt welk dorpje je moet bezoeken, dan roepen ze bijna allemaal hetzelfde: Santa Severina. Het is een echt cultuurdorpje, dus dat is ook interessant voor de kinderen. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal van Santa Anastasia of klim naar het kasteel van de stad, wat bovenop een rots staat. Vanaf de rots heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving en over het dorp.

Activiteiten

De natuur in Calabrië is wild en ongerept. Trek je meer het binnenland in, dan kan het zomaar zijn dat je ineens voor een hoge, mooie waterval staat. De bekendste watervallen zijn de Cascate del Marmarico watervallen. Deze zijn de hoogste van Calabrië. Het is een stukje wandelen naar de watervallen, dus het is aan te raden om deze wandeling met niet al te jonge kinderen te doen. Zorg dat je goede, anti-slip schoenen aan hebt en vergeet geen water en eten mee te nemen. Rondom de waterval ligt een klein meer, waar je heerlijk kan uitrusten en zwemmen na een lange wandeling.

Een vakantie in Calabrië is dus erg leuk met de kinderen! Bezoek historische dorpjes, maak een wandeling naar de hoogste watervallen van Calabrië en geniet van de warme zon.

Populaire bestemming in Calabrië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com