Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Campania

"Historische bezienswaardigheden, een eindeloze kust en veel zon dat is kindvriendelijk kamperen in Campania"

De Vesuvius vulkaan, Pompeii, Napels en de Amalfikust. Dit zijn belangrijke hotspots in de Italiaanse regio Campania. De streek kent vele toeristische trekpleisters waar je met de kinderen de hele vakantie dagjes uit voor kunt plannen. Verblijf met de kids op een kindvriendelijke camping en geniet van een heerlijke zon, zee en strand vakantie en bezoek de vele mooie kustplaatjes. Een vakantie in Campania is ideaal voor het hele gezin!

Campania met de kinderen

Een dagje naar het strand met de kinderen? De Amalfitaanse kust van Campania is ideaal voor een dagje strand. Aan deze uitgestrekte stranden, die zelfs behoren tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, kun je hele dagen doorbrengen! Voor de kust liggen drie eilanden: Capri, Ischa en Procida. Vanuit Napels kun je met de veerboot richting deze eilanden vertrekken. Geniet tijdens de boottocht van het adembenemende uitzicht over de Tyrreense zee. Maar naast deze parelachtige kuststrook, vind je in de omgeving ook vele attractieparken. Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar Magicworld bij Napels. Dit is naast een attractiepark ook een groot waterparadijs. En dit is ook nog eens goed te combineren met een stedentripje Napels!

Historische bezienswaardigheden

Campania kent vele bijzondere overblijfselen uit vroegere tijden. Zo kun je met het gezin naar de versteende stad Pompeii gaan. Na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 is de hele stad bedolven onder het lava en daardoor versteend. Het is een indrukwekkende ervaring om Pompeii te bezoeken met het gezin en zeker niet te missen wanneer je in deze omgeving verblijft.

De Vesuvius zelf kun je ook op! Dagelijks rijden er treintjes de vulkaan op, zodat je van dichtbij dit vulkanische gebied kunt bewonderen. Daarnaast heb je ook een prachtig uitzicht over de hele kustlijn, wat een bezoekje aan de Vesuvius extra bijzonder maakt.

In de Campania zijn meerdere grotten terug te vinden. Maar een hele bijzondere grot is de Grotta Azzurra op het eiland Capri. Deze Blauwe Grot leent haar naam aan het azuurblauw gekleurde water in de grot. Onder begeleiding van een gids kun je met de kinderen de grot bezichtigen vanuit een bootje. Check voordat je naar de grot gaat wel even het weer, want bij hoge golven is het niet mogelijk om de grot te bezoeken.

Klinkt een vakantie met de kinderen in Campania jou ook goed in de oren? Neem dan een kijkje bij het aanbod in kindvriendelijk campings in deze omgeving!

Populaire bestemming in Campania

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com