Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Elba

Omringd door water, bergen en prachtige steden op het eiland voor de Italiaanse kust

Elba is een eiland aan de kust van Italië en behoort tot de regio Toscane. Wellicht ken je het eiland, omdat het één van de toeristische eilanden is van de eilandengroep de Toscaanse Archipel. Of je kent de naam, omdat Napoleon Bonaparte er ongeveer een jaar naartoe werd verbannen. Beide eigenschappen maken het eiland interessant om te bezoeken en één ding is zeker: het is de moeite waard.

Waarom Elba?

Elba is een ideaal eiland voor een vakantie met de kinderen. Waarom? Allereerst omdat Elba prachtige stranden heeft. De meesten zijn kiezelstranden en er kunnen soms wat uitstekende stenen in de zee liggen. Zorg er daarom voor dat je voor jezelf en voor je kinderen waterschoentjes aanschaft. Het water is helderblauw en perfect om in te snorkelen, wat ook heel leuk is voor de kinderen.

Daarnaast vind je gezellige, sfeervolle dorpjes over het hele eiland. De havenstad Portoferraio is wat industrieel, maar de dorpen landinwaarts of aan de kust kennen een relaxte, rustige sfeer. Bezoek bijvoorbeeld de stad Porto Azzurro, een havenstadje met lieflijke pleintjes en terrasjes.

Klimaat en bereikbaarheid

Ten eerste heeft Elba een geweldig klimaat. Zeker in de zomer is het lekker warm, maar door de ligging in de Middellandse Zee zul je geen extreme hitte ervaren op Elba. In juli kan de temperatuur gemakkelijk de 27 graden aantikken en de zon schijnt er ongeveer 10 uur per dag. Regen valt er nauwelijks in de zomermaanden.

Het eiland is daarnaast gemakkelijk te bereiken. Elba heeft zelfs een kleine internationale luchthaven, Marina di Campo. Er vliegen echter weinig vluchten hierop en als ze vliegen, zijn ze duur. De goedkoopste optie is daarom de boot. Vanaf Piombino varen er meerdere veerboten per dag naar Portoferraio en Rio Marina. Een voordeel van de boot is dat je dan je auto bij de hand hebt, waardoor je op het eiland jezelf gemakkelijk kunt verplaatsen. Dat is zeker nodig, want het hele eiland is fantastisch.

Elba met de kinderen

Op veel campings vind je faciliteiten voor kinderen. Heb je wat kleinere kinderen, dan is het leuk om een roadtrip over het eiland te maken en verschillende stranden te bezoeken. Bij sommige stranden wordt het water vanaf de branding snel diep. Dit staat vaak aangegeven bij de stranden, dus let daarop. Bij de meeste stranden zijn er echter veel zandbanken die ervoor zorgen dat het water niet direct te diep wordt.

Als je wat oudere kinderen hebt, is het gaaf om een uitstapje te maken naar het Capoliveri uitkijkpunt. Na een stukje klimmen heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de stranden.

Kortom, Elba met de kinderen is een top idee. De campings zijn uitgerust met faciliteiten en de meeste stranden zijn veilig om te bezoeken. En nog een groot voordeel: je kunt lekker met de auto naar Elba met de veerboot.

Populaire bestemmingen op Elba

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com