Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Iseomeer

Met de kinderen ontspannen aan het Iseomeer

Relatief dichtbij huis op vakantie met de kinderen, maar toch een verfrissende duik kunnen nemen? Dan is een vakantie aan Lago d’Iseo misschien wel een perfecte optie voor je. Dit meer ligt in Noord-Italië, links van het Gardameer en is een ideale plek voor de zomervakantie met je kinderen. In het meer zelf liggen ook nog drie eilanden, dus er zijn genoeg opties voor een dagje uit!

Waarom naar het Iseomeer?

Een van de voordelen van een vakantie aan het Iseomeer is dat het niet zo lang rijden is als naar Midden-Italië. Zo voorkom je gezeur vanaf de achterbank en begint de vakantie dus al direct goed. Daarnaast zijn de temperaturen heerlijk in de zomer, namelijk zo rond de 28 à 29 graden. De zomers zijn droog en warm, maar er kan natuurlijk altijd een regenbuitje vallen. Het meer is toeristisch en daardoor zijn er genoeg campings te vinden rondom het meer. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt, zodat je nog veel keuze hebt uit alle campings.

Wat ook erg leuk is om bijvoorbeeld eerst een camping aan de zuidkant van het meer te bezoeken en vervolgens eentje aan de noordkant. Zo heb je variatie in je vakantie en kun je meer van de omgeving zien!

Activiteiten met de kinderen rondom het meer

Met de kleintjes kun je lekker rondslenteren bij het meer en zwemmen. Naast het meer is veel natuur om wandelingetjes te maken of om sporten te beoefenen. Paardrijden of tennissen: alles is mogelijk bij het Iseomeer.

Als je met oudere kinderen op vakantie bent, is het tof om te gaan windsurfen op het meer of paragliden. Er is ook de mogelijkheid om een zeilboot te huren en een dagje te gaan zeilen. Zo breng je de dag op het meer door en kun je zelfs de eilanden in het meer bezoeken op eigen gelegenheid. Monte Isola is het grootste eiland in dit meer en de andere, kleinere eilanden zijn Isola di Loreto en Isola San Pietro.

Steden rondom het meer

De huidige naam van het meer ontleent het aan de sfeervolle stad Iseo. Deze stad is bij toeristen zeer geliefd en heeft een lieflijk, historisch centrum. Ideaal om de kinderen wat culturele informatie mee te geven. Daarnaast vind je er pleintjes met terrasjes en speelmogelijkheden voor de kinderen.

Ook Riva di Salto is een prachtig dorp om een dagje naartoe te gaan. De boulevard ligt aan het meer en je vindt hier vele restaurants aan de boulevard. Je kunt dineren met een uitzicht over het meer en de haven. De nauwe straatjes doen je denken aan een typisch middeleeuws dorpje.

Kortom, een vakantie aan het Iseomeer klinkt heerlijk. Met de kinderen zijn er genoeg mogelijkheden voor uitstapjes. Denk bijvoorbeeld aan een boottripje naar één van de drie eilanden of beoefen een watersport.

Populaire bestemming vlakbij het Iseomeer

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com