Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lago Maggiore

Een prachtig meer in het noorden van Italië

Het noordelijk gelegen meer in Italië, Lago Maggiore is een van de favoriete bestemmingen van toeristen in de zomer. Rondom het meer liggen talloze familiecampings die perfect zijn voor een vakantie met het gezin. In de omgeving kun je je hart ophalen aan de hoeveelheid bezienswaardigheden en daarnaast kun je ook op het meer vele activiteiten ondernemen. Lees hier alles wat je moet weten over de heerlijke Italiaanse vakantiebestemming en wie weet vertrek je volgend jaar met de kinderen wel naar Lago Maggiore!

Het water op!

Of het nu zwemmen is of met een bootje van kade naar kade, het meer leent zich voor verschillende bezigheden. Zo kun je verschillende watersporten ontdekken. Ga bijvoorbeeld zeilen, kanoën of windsurfen!  Neem een lesje met de kids of huur een bootje en bewonder de mooie kustlijn van het meer.

Je kunt met een boot ook naar een van de eilanden varen om vervolgens op een van de kleine kiezelstrandjes te liggen. Naar de eilanden die open zijn voor toeristen varen overigens dagelijks veerboten en watertaxi’s. Je kunt met het gezin dus ook een uitstapje maken naar een van de eilanden, waar je met elkaar de kastelen en kleine dorpjes kunt bekijken!

Dagje eropuit met het gezin

Voor uitstapjes met het hele gezin hoef je bij Lago Maggiore niet lang te zoeken. Het gebied biedt talloze activiteiten voor jong en oud, zodat je samen met het gezin de leukste uitstapjes kunt ondernemen! Ga bijvoorbeeld met elkaar naar het avonturenpark Gordola, waar je tussen de bomen kunt klimmen en klauteren. Je slingert met touwen tussen de bomen en loopt over loopbruggen van plek naar plek. Ontzettend leuk dus voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Daarnaast zit er in de buurt van het meer ook het safaripark Pombia. Hier kun je met je eigen auto op safari tussen alle wilde dieren. Je kijkt je ogen uit als je je op kleine afstand van giraffes en olifanten bevindt! Het is een spannende, maar zeker bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten!

Lago Maggiore is een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen! Verblijf in een van de leuke kids campings uit ons aanbod en maak je vakantie helemaal compleet!

Populaire bestemmingen aan de Lago Maggiore

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com