Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Marche

Het prachtige landschap van de Marche maakt de vakantie extra speciaal

De Marken is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. In het westen van de Marken vind je de bergketen de Apennijnen. Door de uitlopers van de Apennijnen is het landschap richting de kust heuvelig en daarom prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen. Ook met kinderen is een vakantie ideaal in de Marken vanwege alle activiteiten die je er kunt doen!

Kindvriendelijk

Aangezien familie op nummer 1 staat bij de Italianen, vinden ze kinderen ook helemaal geweldig. Italianen zijn erg kindvriendelijk en dit zal je op de campings zeker terugvinden. Ze vinden vooral de beleefdheid van de kinderen leuk, als ze een handje geven bijvoorbeeld. Op veel Italiaanse campings vind je ook faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin of een kinderbad. In de campingrestaurants serveren ze speciale gerechten voor de bambini, of wel de kleintjes.

Activiteiten

Als je op vakantie gaat met oudere kinderen is het natuurlijk altijd leuk om gave uitstapjes te maken. In de Marken vind je speciale bezienswaardigheden, zoals de grotten van Frassasi. Deze grotten behoren tot één van de grootste grottenstelsels van Europa. Je kunt alleen naar binnen onder leiding van een gids, maar het is een interessante ervaring!

Wat altijd goed in smaak valt bij kinderen is een bezoek brengen aan een waterpark. Ze zijn de hele dag aan het spelen in het water. Bij Apiro, in het midden van Le Marche, ligt het waterpark Eldorado. Nog een weetje: hier vind je ook de langste glijbaan van Europa!

Natuurlijk kunnen er ook culturele uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld Kasteel San Leo. Dit prachtige kasteel vind je bovenop een hoge rots. Je hebt een fantastisch uitzicht en je kunt alles leren over wapens en uitrustingen. Na het bezoek aan het kasteel kun je ook nog het dorpje San Leo in en een lekker verfrissend ijsje halen.

Dineren

Dineren met de kinderen is soms wat lastig. Gelukkig vind je in de Marken genoeg restaurants die gerechten voor de kleintjes voorschotelen. Zo krijgen ze in plaats van een grote pizza, een wat kleinere pizza, maar dan hebben ze toch hun eigen gerecht en hoeven ze niet te delen. Vaak zijn er ook speciale toetjes-aanbiedingen, zoals specifieke ijsjes voor de kleintjes. Mochten er geen expliciete gerechten zijn voor de kleintjes, dan kan je het altijd aan de keuken vragen. Nogmaals, ze zijn gek op kinderen, dus ze willen er ook graag moeite voor doen!

Kortom, een vakantie in de Marken is zo slecht nog niet! Genoeg keuzes om uitstapjes te maken met de kleintjes en wat grotere kinderen. De stranden zijn breed en ideaal om met de kinderen te zitten. Geniet van de rust, de zon en natuurlijk van je gezin.

Populaire bestemmingen in Marche

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com