Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sicilië

Ontdek de prachtige omgeving van dit Italiaanse eiland

Sicilië, een van de mooiste eilanden van de Middellandse zee. Dit eiland is een paradijs voor de cultuur- en natuurliefhebber met de vulkaan Etna als ultieme bezienswaardigheid. Er zijn leuke bezienswaardigheden voor het hele gezin. Ook de bourgondiër komt hier aan zijn trekken. Denk maar eens aan die overheerlijke lasagne, knapperige pizza’s en Italiaans ijs.

Leuke bezienswaardigheden

Dat Sicilië een boeiend eiland is dat is duidelijk. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In Toarmina bijvoorbeeld, dit wordt de mooiste en oudste badplaats genoemd van Sicilië. Noto is ook een stad die zeker een bezoek waard is, vooral de indrukwekkende paleizen en kerken. En wil je een van de grootste Griekse tempels zien? Breng dan bezoek aan de stad Selinunte. Staat het bezoeken van een echte vulkaan op jouw verlanglijstje? Breng dan een bezoek aan vulkaan Etna, de hoogste berg van Sicilië. De vulkaan heeft verschillende kraters en is indrukwekkend om te zien. Je kunt de vulkaan bereiken met de auto, trein of de kabelbaan.

Even kapitein op je eigen boot

Op Sicilië kun je ook een bootje huren om diverse omliggende eilanden te bezoeken. Laat je betoveren door de prachtige natuur en de azuurblauwe zee. Er zijn ook leuke pretparken te bezoeken in Sicilië zoals Etnaland. Dit is een waterpark en dierenpark in één. In Catania ligt het indrukwekkende natuurpark Parco Monte Serra. Je kunt er prachtige wandelingen maken en zijn de kinderbeentjes moe? Dan gaan jullie gewoon heerlijk verder met het treintje. Voor de kleintjes is het leuk om de prachtige vlindertuin te bezoeken en er is ook een speeltuintje waar ze lekker kunnen ravotten.

Een vakantie in Sicilië is een vakantie om nooit te vergeten. Combineer strand met cultuur en avontuur.

Populaire bestemmingen op Sicilië

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com