Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Trentino

Kamperen met de kids tussen de bergen

Een bijzondere regio in Noord-Italië met een ruig landschap en geen gematigde temperaturen? Dan is een vakantie in Trentino wellicht een goede keuze voor jou! Deze regio is verdeeld over twee provincies, Trentino en Zuid-Tirol. In Trentino spreekt ongeveer iets meer dan de helft van de bevolking Italiaans en iets minder dan de helft spreekt Duits. Ideaal dus als je je Italiaans nog niet helemaal op orde hebt!

Het klimaat in Trentino

In de zomer lopen de temperaturen in Trentino op tot ongeveer 23 graden, wat heerlijk is voor een vakantie met kleine kinderen. Je hoeft je geen zorgen te maken over of je kinderen te lang worden blootgesteld aan de hitte, want door de bergen wordt het hier niet veel warmer dan 25 graden. Het weer kan wat onvoorspelbaar zijn door de invloed van de Dolomieten. In juli valt er relatief gezien meer regen dan in andere maanden, maar de zon schijnt ook veel uren per dag. Zorg wel voor een ruime tent, mocht je gaan kamperen, zodat je, wanneer het regent, voldoende ruimte hebt om een leuk spelletje te spelen.

Toerisme

Trentino is een vrij onontdekt gebied, waardoor je niet tussen het massatoerisme zit. Je kunt genieten van een rustige vakantie. De omgeving en het landschap maakt dat je deze rust nog meer kunt ervaren. De Dolomieten zijn een ruig gebergte en daardoor is het landschap geweldig. Veel sporters komen naar deze regio om te fietsen of te wandelen. Met de kinderen kun je ook een lekkere wandeling maken door de groene heuvels. Daarnaast vind je in Trentino veel meren waar je een dagje kunt vertoeven. Neem je eigen lunch mee en strijk neer bij één van de mooie, heldere meren. De kinderen zullen het hier naar hun zin hebben, want het water is heerlijk om in te zwemmen!

Lieflijke dorpjes

Trentino herbergt schattige bergdorpjes met een vriendelijke, lokale bevolking. De meeste bergdorpen zijn ingericht voor sporters, maar ook als je geen sporter bent, zijn de dorpjes erg leuk om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Arco: dit oude dorp wordt gekenmerkt door een rotsachtige heuvel, waar een kasteel bovenop staat. Arco is gebouwd onder de rots en biedt een historisch stadhuis en vele terrasjes. Je zult veel sporters in het dorp zien, aangezien je in de omgeving goed kan klimmen en mountainbiken.

Zoek je een authentiek bergdorpje met minder sporters? Bezoek dan eens het dorp Canazei. Dit bergdorp ligt in de Dolomieten en is een bekende toeristische plek in Trentino. Het dorp kent eigen evenementen, volksdansen en tradities. Neem een drankje op één van de vele terrasjes of bezoek een van de zomerse feesten.

Al met al is een vakantie naar een nog niet zo toeristisch gebied erg interessant. Ontdek de omgeving van Trentino en bezoek de levendige dorpen in de Dolomieten.

Populaire bestemmingen in Trentino

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com