Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veneto

Meer dan alleen de betoverende stad Venetië: Het bloeiende Verona, het befaamde Gardameer, het pronte Vicenza en het gezellige Padova

De populairste streek van Italië: Veneto, met de bijna gelijknamige plaats Venetië als sprookjesachtige bestemming.  Maar ook het populaire Gardameer vind je in deze Italiaanse streek! Met een rijke afwisseling tussen grillige bergtoppen van de Dolomieten en vlakke laaglanden. Daarnaast strekt de regio zich uit tot aan de Adriatische zee, waar het wordt opgesplitst in duizenden kleine schiereilandjes. Ontzettend veel waterpret, een aangename temperatuur en veel te ontdekken voor kinderen van alle leeftijden!

Op stap in Venetië

Het grootste complex van schiereilanden in Veneto is natuurlijk Venetië. Deze stad ligt midden tussen de rivieren de Po en de Piave en is wereldberoemd vanwege zijn grachten en die oh, zo schattige gondels die je hier van A naar B brengen. In totaal kent de stad 118 eilandjes, 170 kanalen en meer dan 400 bruggen. Al deze grachtjes en  bruggen staan met elkaar in verbinding via Canal Grande, het hoofdkanaal. Hoe leuk is het om met de kinderen een tochtje te maken door deze stad met een van de gondels? Niet ver van Venetië vind je het vissersplaatsje Chioggia: klein-Venetië, wat ook vraagt om een bezoekje. Misschien zelfs wel meer dan Venetië zelf. Hoewel het kleiner is, is het ook iets minder toeristisch. Dit maakt dus dat het voor kinderen een stuk overzichtelijker is.

Verder zijn natuurlijk ook de steden Ravenna en Padova de moeite waard of wat dacht je van een ritje met de oudste tramlijn van Europa in Triëst; een achtbaan met een prachtig uitzicht is de perfecte pretparkattractie voor het het hele gezin!

Waterpret aan het Gardameer

Je kan er in Veneto ook voor kiezen om het Gardameer te bezoeken: het bekendste en misschien ook wel het mooiste meer van Italië. Uitermate geschikt voor urenlang waterplezier: lekker zwemmen of ronddobberen op een luchtbed. Natuurlijk kan je er ook fanatiek gaan watersporten of een boottochtje maken naar een van de aanliggende water(pretparken) of dorpen!

Populaire bestemmingen

Kids-Campings.com