Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Luxemburg

Lekker dichtbij, maar toch ver weg!

Een van de kleinste landjes waar je kindvriendelijk kunt kamperen: Luxemburg. Toch is hier ruim voldoende te beleven tijdens de vakantie en zeker ook voor de kinderen. Of je nu gaat voor een toeristisch ritje met de trein, een stoer klimpark door de bomen of de mijnen ingaat: een reis naar Luxemburg is voor kinderen een groot avontuur en bovendien is het nog dichtbij huis ook!

Op ontdekking in Luxemburg

Allereerst is er natuurlijk de gelijknamige hoofdstad, Luxemburg. De stad zit vol met de meest geweldige speeltuinen voor kinderen. En ook de vele musea in de stad zijn ingericht op bezoekjes voor het hele gezin. Zij organiseren namelijk regelmatig speciale activiteiten waardoor de kinderen al spelend het een en ander kunnen ontdekken. Ook leuk is de stad verkennen met de speciale stadswandeling voor kinderen of een tochtje onder de stad door de Bock Kazematten. De stad heeft een prachtige ligging op een rots omringd door diepe dalen. Dit is voor de kleine kindervoetjes soms wel wat zwaar. Geen nood, want dan zet je de tocht gewoon verder met de trein “Petrusse Express”. Die brengt je langs alle interessante plekjes van de stad.

Dagjes uit met de kids

Ook buiten de hoofdstad heeft Luxemburg genoeg te bieden voor kinderen. Ontzettend leuk voor kleine kids is het Sprookjespark: Parc Merveilleux. Het is een groot park dat bestaat uit speeltuinen, attracties en een dierentuintje. De dieren bevinden zich in gebieden ingedeeld naar geografische regio’s en worden afgewisseld door attracties en speeltuinen ingedeeld naar de verschillende sprookjes: van Roodkapje tot Madagaskar, je vindt het allemaal terug in Bettembourg, Luxemburg.

Ook leuk is het Mullerthal, dat beter bekend staat als klein Zwitserland. Hier kun je met de kids klauteren en klimmen langs diverse wandelroutes in de natuur. Via het bergachtige landschap kom je langs de mooiste plekjes van het gebied, waaronder enkele prachtige watervallen. Met tal van verschillende activiteiten in een klein landje is er ook nooit iets waarvoor je ver moet rijden, dit maakt Luxemburg tot een uitermate geschikt vakantieparadijs!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/blogs4travel/blogs4travel-master-theme-master/parts/part-slider-areas.php on line 38
Bekijk meer »

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com