Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gelderland

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie in het coulisselandschap van Gelderland!

Wie houdt van een stevige wandeling of lange fietstochten komt naar Gelderland. Zeker de Veluwe is uitermate geschikt voor deze activiteiten, maar ook in het rivierenlandschap geniet je van een prachtige omgeving. Leuk voor kids is het kabouterbos vlakbij Nijmegen. Kabouters wijzen je de weg langs de dikste boom van Nederland langs een leuke route voor de jongsten!

Leuke wandeluitjes om te maken zijn ook de bezoekjes aan het Nederlands Openlucht Museum en het Afrika Museum. In het eerste museum wandel je door “Oud-Nederland”. Je bezoekt oude huizen en sluit de dag af met ouderwets lekkere poffertjes! Het Afrika museum biedt een kijkje in de Afrikaanse keuken. Bezoek hutten van klei of klauter heerlijk door het kinderbeeldenbos!

Klimmen en Klauteren

Naast wandelen kun je door Gelderland ook uitstekend fietsen. Door de verschillende natuurgebieden en regio’s, langs de mooiste plekjes van de regio. Wie het liever hogerop zoekt klimt in de bomen van een klimbos. Al tokkelend, klimmend en klauterend leg je een route af door de toppen van de bomen. Klimmen in de bomen doe je onder andere in Ermelo, Garderen en Apeldoorn.

Jan Klaassen

In Gelderland heeft deze trompetter zijn eigen attractiepark. Deze grote speeltuin is speciaal voor kinderen tot en met een jaar of 10. Geheel in stijl heeft dit pretpark ook de grootste poppenkast van Europa! Daarnaast kunnen de kinderen zich uren vermaken in de indoor en outdoor speeltuin van het park. Voor de kinderen die net een klein beetje meer avontuur willen is de Julianatoren: een openluchtattractiepark op een steenworp afstand van Paleis het Loo!

Beestenboel

Naast de wilde dieren die je op de Veluwe spot, kan je ook met het gezin naar de dierentuin. Burgers Zoo is al meer dan 100 jaar gevestigd in de buurt van Arnhem en is een enorm dierenpark ingedeeld in verschillende werelddelen. Van de droge woestijn reis je via de tropische mangroves naar het leven onder water. Door de natuurlijke leefruimte van de dieren zoveel mogelijk na te bouwen wil de dierentuin een zo natuurlijk mogelijke leefruimte creëren.

Wil jij graag met je kinderen de vele mogelijkheden binnen Gelderland ontdekken? Ga dan kamperen op een van onze kindvriendelijke accommodaties! Bekijk nu ons aanbod voor kidscampings in Gelderland! Is dit hem toch niet helemaal neem dan eens een kijkje bij onze blog voor wat meer inspiratie.

Populaire bestemmingen in Gelderland

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com