Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Groningen

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie prachtige Groningen!

De makkelijk bereikbare gelijknamige stad Groningen biedt vele mogelijkheden voor recreatie. In deze gemoedelijke studentenstad gaan de stadjers, zoals de Groningers zichzelf noemen, en studenten vriendschappelijk met elkaar om. Het is heerlijk om op je gemakje met de kinderen langs de universiteit te slenteren want er is bijna geen verkeer in de binnenstad. Een tochtje met de rondvaartboot door de grachten laat de stad van een hele andere kant zien. Je zult versteld staan van de decoraties en schilderingen die aan de onderkant van de bruggen zijn aangebracht.

Groningen is ook van boven te bekijken op de Martinitoren. De klim zal het uitzicht zeker waard zijn! In het Groninger Museum is er altijd wel een tentoonstelling met internationale topkunst. Voor de kids is het ook een geweldig museum om te ontdekken, alleen al door de architectuur: een groot deel van het museum bevindt zich onder water! In de knutselhoek kunnen ze aan hun eigen kunstwerk. Dit museum is zeker niet te missen voor zowel jong als oud!

Ontspannen in Groningen

Als het mooi weer is begeeft menig Groninger zich naar het Noorderplantsoen in de stad Groningen, dat een vrijplaats is voor barbecueën en picknicken. Installeer je op een kleedje en geniet van de zon met een wijntje in je hand (alcohol is toegestaan in dit park) terwijl je kinderen zich vermaken in het grote touwenkasteel. In de provincie kun je heerlijk buiten zijn. Een duikje in het Paterswoldsemeer, dat vlakbij de stad Groningen ligt, is niet te missen als je in de buurt bent. Rondom dat meer zijn ook de mooiste wandelingen te maken en kun je goed vogels kijken. Perfect voor de kleine padvinders!

Uitstapjes in de provincie

Helemaal in de top van Groningen vind je Noordpolderzijl, het adembenemende waddenlandschap waar menig schilder zich liet inspireren. Hier kun je lekker het wad op. Als je verder richting het noorden loopt over de dijk van Noordpolderzijl kom je op het noordelijkste plekje van Groningen waar het uitzicht niet mis is. Pas wel op voor natte voeten!

Als je niet vies bent van vieze voeten is ook het Blotevoetenpad op de grens tussen Groningen en Friesland bij uitstek geschikt. Trek lekker je schoenen uit op deze down-to-earth wandelroute speciaal ontworpen voor kinderen! Op de fiets valt er ook heel wat te verkennen rondom de stad.

Ontdek wat er over is gebleven van het aardbevingsgebied rondom Slochteren en bekijk meteen het landgoed Fraeylemaborg. We beloven dat het veilig is! Nog een aanrader in de provincie Groningen is de zeehondenopvang van Pieterburen, het grootste zeehondenopvangcentrum van Nederland. Laat je vertederen door de donzige jonge zeehonden en kom erachter hoe ze in het wild leven. Misschien mogen de kids ze zelfs een visje voeren!

In Groningen is er veel te ontdekken. Nu al zin om te gaan? Bekijk dan ons aanbod van accommodaties in Groningen! Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemming in Groningen

Emslandermeer

Groningen, Nederland

  • luxe accommodaties
  • Wellness
  • Binnenzwembad

Verblijven in het noorden van het land in een luxe accommodatie op een luxe park? Kies voor een verblijf op Emslandermeer!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com