Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Noord-Holland

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie tussen de steden van Noord-Holland!

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam, is natuurlijk ook met kinderen absoluut een bezoek waard. Geniet van de levendige stad tijdens een wandeling onderweg naar de terrassen die altijd wel gezellig druk zijn of de ontelbare musea. Van het Rijksmuseum tot het Anne Frank huis (bestel je entreekaart online!). Wat echt geweldig is voor kinderen is het Nemo Science Museum. Doe je veiligheidsbril op en een labjas aan en ga aan de slag met je eigen proefjes! Tijdens je verblijf in Noord-Holland kan een bezoekje aan deze stad niet missen!

In Zaandam vind je de Zaanse Schans, een buurt vol Nederlandse historie. Hollandser dan dit wordt het niet! Je ziet er authentieke huisjes, molens en winkels uit de 18e en 19e eeuw.
Het is leuk om een dagje Zaanse Schans te combineren met een bezoek aan het Zaans Museum. In het museum zie je een wereldberoemd stukje Holland. Onder andere molens, industrieën en iconen als Albert Heijn, Honig en Verkade. Tip! Er is een mogelijkheid om een toegangskaart te kopen om naast een bezoek aan het museum, meerdere accommodaties op de Zaanse Schans te bezoeken met de kinderen!

Aan de andere kant van Amsterdam is het vissersdorpje Volendam; ‘de parel van de Zuiderzee’. Maak hier een wandeling over de dijk met zijn winkeltjes en terrasjes en geniet van een prachtig uitzicht op de vissersboten en de haven tijdens het eten van een haring. Zo zie je waarom Volendam al sinds 1880 door beroemde schilders wordt bezocht en vereeuwigd. Natuurlijk maak je ook een gezinsfoto in de bekende klederdracht en voor een stukje educatie en cultuur kun je naar het Volendams Museum voor een blik in de rijke geschiedenis van dit prachtige dorp.

Badplaatsen

Noord-Holland heeft een lange kustlijn met verschillende gezellige badplaatsen waar je het hele jaar terecht kunt voor een dagje zwemmen en zandkastelen bouwen en daarna een lunch in één van de fijne strandtenten. De bekende badplaatsen als Zandvoort en Egmond aan Zee trekken jaarlijks duizenden Nederlandse en buitenlandse bezoekers. Niet alleen genieten, ook is er genoeg te ontdekken en leren. Zo heb je in Bergen het Zee Aquarium waar je niet alleen kunt zien wat er in de Noordzee leeft..

Ben je al overtuigd? Ontdek deze veelzijdige provincie vanaf een kindvriendelijke camping of vakantiepark uit ons aanbod!

Populaire bestemmingen in Noord-Holland

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com