Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Overijssel

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie in het ruime Overijssel!

Trek eropuit en ontdek het Overijsselse landschap: te voet of op de fiets. Middels een netwerk van fietsknooppunten kun je verschillende fietsroutes afleggen of met elkaar verbinden om zo de gehele provincie te ontdekken. Fiets langs bossen, kanalen en weilanden om vervolgens te genieten van boerenschepijs bij de boer! Naar Overijssel voor de ideale vakantie met het gezin!

Speelbosroute

Naast fietsen is er in Overijssel ook genoeg ruimte voor een stevige wandeling. Zo is er bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug waar je verschillende routes langs heide en bos kunt lopen. Extra leuk: voor de kinderen is er de “Speelbosroute”. Volg de eekhoorntjes en klim over boomstammen, zit op een troon op het bos of kruip door de gangen van een mol! Maar ook de kunstroute bij Avereest en de routes langs de Regge zijn met kinderen goed te doen!

Hanzesteden

De hanzesteden zijn al een begrip sinds de Middeleeuwen: binnen heel Europa vormden zo’n 200 steden een sterk onderling handelsverbond waar van alles verruild werd. Vijf van deze steden bevinden zich in Overijssel: Deventer, Hasselt, Kampen, Zwolle en Zutphen. De glorietijden van de Hanzehandel waren tijdens de Gouden eeuw: prachtige panden werden destijds neergezet en die staan er nu nog steeds! Wandel bijvoorbeeld eens door het Deventerse Bergkwartier! Wanneer je dit ‘s zomers op een woensdag of zondag doet, kunnen de kinderen daarna spelen met ouderwets speelgoed op de Brink!

Spanning en avontuur

Voor wie het allemaal net even wat sneller mag, kun je in Hellendoorn in de achtbaan stappen. Avonturenpark Hellendoorn is een overzichtelijk pretpark: het is relatief klein, waardoor kinderen er makkelijk de weg vinden, maar heeft toch genoeg attracties voor de waaghalzen. Naast Hellendoorn kun je in Overijssel ook naar Attractiepark Slagharen. Dit park stond vroeger bekend als “Ponypark” en was ingericht binnen het Western-thema. Tegenwoordig is dit park behoorlijk uitgebreid en heeft het ook een eigen waterpark!

Giethoorn

Ofwel het Venetië van de lage landen: een unicum in Nederland. Stap in een fluisterboot en vaar zelf door de wirwar van kanalen en slootjes die dit dorp rijk is. Onderbreek de tocht met een picknick langs het water. Klim over pittoreske bruggetjes en vaar er onderdoor: een dagje op de boot zullen de kinderen niet snel vergeten!

Wil je ook graag met je kinderen kamperen op het Nederlandse platteland? Bekijk dan hier ons aanbod van kindvriendelijke campings in Overijssel! 

Populaire bestemmingen in Overijssel

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com