Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Texel

Klaar voor een kindvriendelijke vakantie op het eiland Texel?

Met het strand, kilometers aan fietspaden en de meeste zonuren van Nederland leent Texel zich perfect voor een vakantie vol water, pret en plezier. Is het toch wat slechter weer dan biedt een van de 7 dorpjes op Texel het indoor Zwemparadijs Calluna. Kindvriendelijk kamperen op Texel is de ideale vakantiebesteding met het gezin!

Het Sommeltjespad

Naast 30 kilometer strand heeft Texel ook twee bosgebieden voor heerlijke wandelingen en ontdekkingstochten; het Dennenbos en het Krimbos. Sommeltjes zijn een soort Kabouters die alleen op Texel te vinden zijn! Speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar is er een avontuurlijke wandelroute van 1.6 kilometer uitgezet; het Sommeltjespad. Je gaat op zoek naar aanwijzingen en leert tegelijkertijd de omgeving kennen! Langs de route valt namelijk van alles te ontdekken. Vind jij misschien de Sommeltjes?

Texel ontdekken

Bij een vakantie op Texel mag een bezoek aan Zeehondenopvang Ecomare absoluut niet ontbreken. Kijk hoe de bruinvissen en zeehonden gevoerd worden maar ook leer je veel over de Waddenzee, Noordzee en Texel in het Natuurmuseum. In het Duinpark, welke alleen vanuit Ecomare te bereiken is, kun je ontdekkingstochten maken met een digitale gids of een gratis excursie welke in het hoogseizoen vaak wordt aangeboden.

Beleef de wereld van de strandjutter in Schipbreuk en Juttersmuseum Flora. 75 jaar aan de meest bijzondere strandvondsten worden hier tentoongesteld. Kinderen kunnen dit op een leuke manier ontdekken door een speurtocht of diverse spelletjes te doen.

Voor de echte durfal is de Vuurtoren van Texel een mooie uitdaging; wie is als eerste boven? En dan natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht over het eiland.

Texel is voor kinderen één groot speelparadijs, je moet het alleen nog even ontdekken! Zoek een mooie kidscamping in ons aanbod. Is Texel het toch niet helemaal? Bekijk dan eens de andere Waddeneilanden of neem een kijkje bij onze blog voor wat meer inspiratie!

Populaire bestemmingen op Texel

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com