Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Utrecht

Utrecht, een bruisende stad en veelzijdige omgeving

Op zoek naar een vakantie in het midden van Nederland? Dan is Utrecht de aangewezen plek. Utrecht is een veelzijdige stad met verschillende activiteiten. De stad is altijd bruisend en nooit saai. Mocht je lekker tot rust willen komen is het ‘Groene Hart’ niet ver weg. Hier zit je niet in de drukte van de stad en kan je eindeloos fietsen en wandelen. Er zijn voldoende routes die je kan volgen om de regio te ontdekken. Aan de oostkant van de stad vind je uitgestrekte bossen om daar op avontuur te kunnen gaan.

De stad Utrecht

Een bezoek aan Utrecht begin je natuurlijk met een beklimming van de Dom. Dit is de hoogste kerktoren van Nederland. 465 treden verder omhoog en je kijkt over heel de stad en omgeving heen. Als je weer beneden staat volg je je weg via de Oudegracht langs de gezellig werfkelders om de sfeer van de stad te proeven. Je kunt ook op verschillende manieren de grachtengordel van Utrecht ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een waterfiets huren of een rondvaart boeken. Dit geef je meteen een heel andere kijk op de stad dan wanneer je doorheen wandelt. Daarnaast zijn er ook veel musea in Utrecht gevestigd.

Op stap met het gezin

Ben je met de kinderen gezellig op stap in de regio Utrecht vergeet dan niet deze activiteiten te doen. In de stad zelf heb je leuke musea voor het hele gezin. Neem bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum, het ideale dagje uit. Daarnaast zijn er in de omgeving ook nog twee grote dierentuinen. Eentje in Amersfoort waar je de Dino-wereld kan ontdekken in DinoPark. Daarnaast is er in dierentuin Rhenen ook nog genoeg te beleven. Daar zijn er zelfs twee panda’s om te bekijken! Kortom voor ieder wat wils.

Populaire bestemmingen in Utrecht

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com