Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zuid-Holland

Oud-Hollandse steden, strand en fietsen door het binnenland, alles kan!

Lekker ertussenuit met de kids in eigen land? Spendeer je vrije dagen goed in het veelzijdige Zuid-Holland. Deze provincie staat bekend om haar historische steden, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Zuid-Holland is perfect om met het hele gezin te vertoeven aan de Hollandse kust. Je vindt er namelijk stranden en duingebieden in overvloed. En dat is nog lang niet alles…

Hollandse cultuur

Ga even helemaal terug naar de basis en breng een bezoekje aan de molens van Kinderdijk, in Alblasserwaard. Deze oude molens houden al eeuwen de wacht tegen het water. Ga mee met de rondvaartboot en leer hoe het is om een echte molenaar te zijn. Breng ook zeker een bezoekje aan het beroemde Madurodam: Een stad vol miniaturen en leuke attracties. Uitgekeken op de Nederlandse mini-monumenten? Geen probleem. Het Scheveningse strand ligt om de hoek!

Stranden in Zuid-Holland

Wie aan Scheveningen denkt, denkt aan De Pier. Deze overdekte wandelpromenade met daarboven een open wandeldek is een echte toeristische attractie. Er zijn enorm veel souvenirwinkeltjes en luxe restaurants te vinden, en ook voor avontuurlijke gezinnen valt er genoeg te beleven. Zo kun je genieten van prachtige uitzichten vanuit het reuzenrad (waar je ook in kunt dineren), en een adrenaline-kick ervaren tijdens het bungeejumpen boven de golvende zee. Meer zin in een intiem en relaxt stranddagje? Plof dan neer op het strand van Noordwijk aan Zee of Rockanje. Het is niet voor niets dat op beide plekken zoveel leuke familiecampings te vinden zijn.

De leukste steden

Last but not least, nog even op een rijtje: De steden die je echt niet wilt missen tijdens je bezoek aan Zuid-Holland. En dat zijn er nogal wat. Deze steden barsten allemaal van gezellige winkelstraten. Daarnaast kun je overal heerlijk cultuur snuiven. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee naar Leiden voor een culturele museumdag. Het Rijksmuseum van Oudheden en Naturalis behoren tot de echte toppers. Is het te warm om schilderijen te bekijken? Haal dan je hart op in Diergaarde Blijdorp, in Rotterdam. De kids zullen dit te gek vinden, en het is direct een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de splinternieuwe Markthal. Ook Delft, een echte ‘kennisstad,’ barst van de kerken, musea en ouderwetse straatjes. Deze historische stad mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje.

Avontuurlijke uitstapjes

Bestaat jullie gezin uit echte avonturiers? Kom dan langs bij familiepark Drievliet of Duinrell. Deze attractieparken zijn leuk voor zowel jong en oud. Duinrell beschikt zelfs over een subtropisch zwemparadijs. Voor meer waterpret kun je terecht bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Hier is het mogelijk om onder begeleiding te raften, bodyboarden of tuben.

Één ding is zeker: Op een kids-camping in Zuid-Holland ga je je niet vervelen!

Populaire bestemmingen in Zuid-Holland

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com