Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kindvriendelijk kamperen aan zee

Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en lekker zwemmen in de zee!

Kamperen met kinderen aan zee

Zon, zee en strand. Voor de meeste Nederlanders zijn dat de drie belangrijkste ingrediënten voor een supervakantie en ook voor kinderen is een vakantie aan zee een favoriet. Hoe dichter de camping bij de zee, hoe beter! Zodra de temperaturen in Nederland beginnen te stijgen en de zomervakantie dichterbij komt, worden de emmertjes en schepjes massaal uit de zandbak gesleept. De echte zandkastelen bouw je namelijk samen met de kinderen op het strand. Het maakt ook niet uit of je fan bent van Frankrijk, liever gaat voor Italië of lekker verblijft in eigen land: kindvriendelijk kamperen aan zee kan bijna door heel Europa!

Denk bijvoorbeeld aan de woeste golven van de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Hier kan je met je kinderen ontspannen op het witte zandstrand en kijken hoe grote schepen heel, heel ver weg het water kiezen, schelpen zoeken en misschien vind je wel een heuse haaientand! Maar het allerleukste is natuurlijk zelf de Zee ingaan, met een gemiddelde watertemperatuur boven de 20 graden is het heerlijk verfrissend maar zeker goed te doen om over de golven te springen of met je opblaaskrokodil er mee in te deinen. Voor de wat oudere kids met een zwemdiploma kun je zelfs surflessen nemen, en alles onder het toeziend oog van gediplomeerde strandwachten.

Wie de Atlantische Oceaan wat te heftig vindt, gaat in Europa kindvriendelijk kamperen aan de Middellandse Zee. Ook hier zijn de stranden vaak gemaakt van parelwit zand, maar tel daar het azuurblauwe water bij op en je hebt een vakantieplaatje uit een magazine in eigen fotoalbum. Heel fijn voor wat kleinere kinderen: door dat de Middellandse Zee bijna in zijn geheel wordt omringt door land is de golfslag heel klein. Je kunt hierdoor veilig met je opblaasband of luchtbed dobberen op zee en ook beginnende zwemmers kunnen hier hun hoofd boven water houden.

Kindvriendelijk kamperen aan zee is hier extra leuk doordat het water heel erg helder is. Neem een snorkelsetje mee en kijk naar alles wat er onder je door zwemt, of maak een tripje in een Nemo-boot met glazen bodem! Gewoon een tripje met een (zeil)boot of een kano is hier ook goed te doen en wie weet ben je in een mum van tijd omringt door dolfijnen. Veel kindvriendelijke campings aan de Middellandse Zee, zoals in Italië, Frankrijk of Kroatië liggen rechtstreeks aan het strand: kun je zo vanaf de camping het water in!

Pagina delen

Twitter


Kids-Campings.com