Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kleinschalig

Lekker knus en de kinderen vinden zelf de weg!

Voor de liefhebbers van rust en ruimte en ook voor gezinnen met jonge kinderen is een kleine camping uitermate geschikt! Kleinschalig kamperen is vaak natuurlijk gelegen, waardoor er vanzelf een soort natuurlijke rust ontstaat. Daarnaast is op een kleine camping het animatie aanbod vaak een stuk vereenvoudigd. En hierdoor een stuk rustiger. Perfect voor als jullie liever voor de tent of caravan genieten met een glas wijn terwijl de kids op bed liggen.

Geen gebrek aan animatie

Er is natuurlijk wel wat animatie op deze kleine campings, zoals een mini-club, aquagym en een wekelijks jeu de boules-toernooi. Maar daaromheen is het vooral genieten van rust en ruimte en een familiale sfeer. Het allerfijnste is misschien wel dat de kinderen hun eigen weg vinden over de camping. Het is namelijk overzichtelijk en er zijn weinig auto’s. Heerlijk als jouw kind zelf de weg weet naar de speeltuin en weer terug naar de camping.

Knus en gezellig

Op een kleine camping heerst ook vaak de bekende familiale sfeer: iedereen kent elkaar wel een beetje; tijdens de twee of drie weken van verblijf op de camping zijn jullie allemaal een beetje naaste buren. Je kan daardoor makkelijk samen activiteiten ondernemen of je kinderen met een gerust hart achterlaten bij de mini club terwijl je zelf de boodschappen doet: wanneer je onverhoopt niet op tijd terug bent kunnen ze terecht bij de ouders van hun snel gemaakte vriendjes en vriendinnetjes.

Kamperen op een kleine camping met kinderen betekent vaak echt “ouderwets” kamperen. Hoewel er op kleine campings ook goede verhuuraccommodaties zijn, hoeft het allemaal niet zo massaal en steeds groter. Het zwembad is eenvoudig, omdat er vaak toch wel een rivier of een meer in de buurt is. Er is geen spa of een compleet tenniscomplex: je gaat lekker met zijn allen voetballen op het multisportterrein en ’s avonds steekt de campingbaas voor de hele camping de barbecue aan!

Populaire bestemmingen

Mas de Champel

Zuid-Frankrijk, Ardèche, Frankrijk

  • Watersportactiviteiten op de rivier
  • Multisportveld
  • Speeltuin met trampoline

In de warme zomer is het op Camping Mas de Champel extra gezellig in het grote zwembad en met het animatieteam. Kom jij het beleven?

Le Douzou

Dordogne, Frankrijk

  • Kinderbadje bij zwembad
  • Nachtzwemmen
  • Nederlandse animatie

Met het hele gezin genieten van een leuke avondshow? Het animatieteam op Camping Le Douzou organiseert de leukste thema-avonden.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com