Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met kleuters

Kamperen met de kleintjes is het leukste dat er is!

Een kampeervakantie met kleuters is ideaal! Midden in deze periode maakt een kind een ontzettende groei door en dit is ook te merken in de vakantie. Zoals de eerste keer naar de “grote school”, waar de kleuters allerlei dingen nieuwe dingen leren. Van tekenen, bouwen, knutselen, tot het met andere kinderen spelen. Op een camping kunnen de ontwikkelingen op dit gebied zich blijven doorzetten. En het leukste is: het kost ze hier geen enkele moeite, omdat hier niets moet en alles mag: het is vakantie!

Ervaar de mini-club

Zo is het leven van een kleuter op een camping er op gericht om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Dit gebeurd al heel makkelijk door alle jongens en meisjes die samen spelen in de speeltuin en het zwembad, maar ook bijvoorbeeld bij de animatie in de Mini-Club. Hier komen alle vaardigheden die ze op school hebben geleerd goed van pas: samen spelletjes spelen met de “juf” van de mini-club, lekker tekenen en knutselen voor papa en mama en samen werken aan hun eigen show, waar hij of zij even het stralende middelpunt kan zijn. Dat is voor iedere kleuter genieten. Wel kan het wat spannend zijn dat er kinderen en volwassenen op de camping zijn die niet dezelfde taal spreken. Gelukkig is er op alle kleutercampings van Kids-Campings.com een Nederlandstalige animatrice aanwezig, waardoor jouw kind zich al snel thuis voelt.

Op avontuur

“Ik kan het zelf!” is een veel gedane uitspraak bij kleuters en die hebben jullie ook al vaak genoeg gehoord. Kleuters gaan graag op ontdekkingstocht en vinden zichzelf soms al heel groot. Dan is het voor de ouders, maar ook voor de kleuter zelf, erg fijn dat een camping niet te groot en overzichtelijk is. Mocht hij of zij er dan voor kiezen om “zelf” ergens naar toe te gaan, dan is het altijd zo weer terecht! Wel leuk is het om die zelfstandigheid te stimuleren door samen met het kind de broodjes te halen, of de boodschappen uit de camping supermarkt. Hier kan het kind dan “zelf” betalen en “zelf” misschien zelfs al bestellen!

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com