Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 duurzame en kindvriendelijke bestemmingen

Duurzaamheid, een begrip dat steeds meer Nederlanders belangrijk lijken te vinden. We houden graag rekening met het milieu en iedereen kent wel een of meerdere personen die vegetariër zijn. Ook wanneer het op vakanties aankomt denken we hier steeds meer overna. Er zijn dan gelukkig ook heel wat duurzame en kindvriendelijke bestemmingen. Wat inspiratie nodig? Lees dan zeker even mee.

Maar eerst: begin bij het begin

Wil je vakantie vieren op een duurzame bestemming? Dan is dat natuurlijk top. Maar voordat je eenmaal op de plek van bestemming bent is er natuurlijk meer waar je rekening mee kunt houden op het gebied van duurzaamheid. Kies er bijvoorbeeld voor om niet te gaan vliegen. En ga je op vakantie dichtbij huis? Dan kun je wellicht wel met het openbaar vervoer gaan. Last but not least. Denk ook aan je energie. Heb jij bijvoorbeeld wel gekozen voor groene energie? Bij Hoyhoy kun je gemakkelijk energieleveranciers met elkaar vergelijken om zo tot de voor jou voordeligste energiemaatschappij te komen. Maar het meest enthousiast over deze website ben ik doordat je kunt filteren op groene energie. Zo kost het je zelf geen moeite om uit te zoeken of je duurzaam bezig bent en weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

kindvriendelijk en duurzaam vakantie vieren

Foto: Aliko Sunawang via Pexels

1. België: sightseeing in Gent

België is een geschikte bestemming als het gaat om duurzaamheid en kindvriendelijkheid en de stad Gent is dat des te meer. Kamperen in de buurt van deze stad is daarom een top idee. Gent is koploper als het gaat om duurzame en groene projecten. Zo is de donderdag hier uitgeroepen tot “Donderdag Veggiedag”. Tel daar het Veggieplan bij op en deze stad is een feest voor elke vegetariër. Het Veggieplan is een lijst met restaurants waar je heel goed en lekker vegetarisch kunt eten. Tip: laat de kids een restaurant uitkiezen die op het Veggieplan staat en je weet zeker dat zij met trots hun vegagerecht oppeuzelen.

borrelplank

Foto: Louis Hansel via Unsplash

2. Naar het Franse Bretagne

Kamperen met kinderen? Frankrijk is en blijft kampeerland nummer één. Gelukkig hoef je een vakantie naar jouw favoriete land niet te skippen wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt. Kies in dit geval wel voor een groene regio. De meest duurzame regio van Frankrijk is Bretagne. Hier worden al sinds 2006 duurzame projecten op touw gezet en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo wordt er hier energie opgewekt uit waterkracht en is de waterkwaliteit sterk verbeterd. En dankzij de aanleg van allerlei fietspaden raak je hier niet uitgekeken!

bretagne

Foto: Roxxie Blackham via Unsplash

3. Duurzaam Zweden

Zweden is koploper als het gaat om Europese landen die duurzame energie opwekken. Daarnaast heeft Zweden het plan om in 2045 een geheel klimaatneutraal land te zijn. En zij werkt er hard aan om dit doel ook te behalen. Do we need to say more? Ik denk het niet. Zweden hoort gewoon thuis in dit lijstje met duurzame en kindvriendelijke bestemmingen.

zweden

Foto: Lukas via Unsplash

4. Het Duitse Saarland

Nog zo’n plek dichtbij huis. Toch is Saarland een prachtige plek waar de natuur adembenemend mooi is. Ook al ga je voor een paar dagen op vakantie in dit gebied, je keert volledig zen terug naar huis. De plek in Saarland die uitblinkt in duurzaamheid is het Bliesgau Biosphere Reservaat. Met een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst zit het hier met die mooie natuur wel goed. Dat deze natuur behouden wordt is voor dit gebied daarom des te belangrijk. En daarmee staat duurzaamheid hier hoog in het vaandel.

saarland

Foto: Liesel via Pixabay

5. Op vakantie in eigen land

Ons eigen kikkerlandje mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met duurzame en kindvriendelijke bestemmingen. Wanneer je kiest voor een vakantie in Nederland ben je vanaf begin af aan al duurzaam bezig. Je hebt namelijk een korte reisafstand en kunt zelfs met het openbaar vervoer naar je vakantiebestemming reizen. Denk eens even na over hoeveel je nog niet gezien hebt in Nederland en hoe mooi ons eigen land wel niet is. Ik weet zeker dat er plekken zijn waar je nog naar toe wilt. Heerlijk uitwaaien met het gezin op de Waddeneilanden of kamperen in een natuurgebied op de Veluwe.

Nederland

Foto: Erik-Jan Leusink via Unsplash

En naar welke van deze duurzame en kindvriendelijke bestemmingen wil jij vertrekken?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com