Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 tips voor een autovakantie met kinderen

Alle spullen zijn ingepakt en jullie zijn klaar om te vertrekken. Je wilt de kinderen net roepen om de auto in te stappen wanneer je erbij stilstaat dat de autorit niet altijd soepel verloopt. Na een half uur beginnen ze al te vragen of jullie er bijna zijn, terwijl er nog een flinke rit te gaan is. Deze 5 tips kunnen jou helpen de autovakantie goed te laten verlopen.

Is je verzekering goed geregeld?

Check eerst even of je een goede autoverzekering hebt. Als je met kinderen op vakantie gaat dan is autopech het laatste waar je op zit te wachten. Dit is alleen nog vervelender als je niet direct goed geholpen kan worden of als niet alles wordt gedekt. Een goede en goedkope verzekering is de autoverzekering van Diks. Zo kun je zorgeloos de weg op!

Maak een feestje van de autorit

Zorg dat de kinderen zin krijgen om op vakantie te gaan. En dan bedoel ik niet alleen de vakantie zelf, maar ook de rit. Maak achterin een fort van dekens en kussens en zorg dat de auto er gezellig uitziet. Als de achterbank er als een feestje uitziet, dan is de reis ook een feestje. Vertel daarnaast wat leuke dingen over de omgeving, zodat de kinderen zich niet gaan vervelen.

Wie is de DJ?

Om de kinderen te vermaken kunnen jullie allemaal liedjes uitzoeken. Leuke muziek kan veel toevoegen aan de reis. Als jullie allemaal swingen en meezingen met de muziek, dan vervelen jullie je niet snel. Je kunt hier ook spelletjes aan koppelen, bijvoorbeeld wie het eerste de titel van het nummer raadt. Als ze muziek op een gegeven moment zat zijn, dan kun je leuke filmpjes aanzetten op de tablet, daar zijn ze meestal wel even zoet mee.

Neem genoeg eten en drinken mee

Zorg ervoor dat de kids tussendoor iets kunnen eten en drinken. Dit is vermakelijk en het zorgt ervoor dat ze niet hongerig worden. Zodra ze honger of dorst krijgen heb je garantie op gezeur. Dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen. Daarnaast moet je ook regelmatig stoppen om buiten de auto wat te eten en om even de benen te strekken. Dit kan de kinderen veel goeds doen. Zorg dat je voedzaam eten en drinken meeneemt, maar om het leuk te houden is het soms ook tijd voor wat snacks.

Spelletjes spelen in de auto

Er zijn verschillende spelletjes die je kunt spelen in de auto. De kinderen kunnen samen wat spelen of jullie kunnen iets met z’n allen doen. Wij speelden vroeger altijd in de auto ‘wie ben ik’ of ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Deze spelletjes zijn eenvoudig waardoor iedereen mee kan spelen. Daarnaast is het ook makkelijk om wat kleurplaten, stickerboekjes en puzzelboekjes mee te nemen. Daar kunnen de kinderen zich rustig in hun eigen wereldje op storten.

Weet jij al waar je naartoe gaat? Bekijk ook even ons aanbod!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Pomport Beach

Familie Klok, 21 maart 2017

Super goed!

Camping is zo te zien behoorlijk opgeknapt. Het ontvangst was uitstekend. De eigenaar spreekt goed Engels. De tent was erg schoon bij aankomst. In de tent is ontzettend veel ruimte. De doucheruimte met toilet is ook zeer ruim. Douchecabine heeft een regendouche en handdouche. In eerdere berichten wordt aangeraden om het brood in het dorp verderop te halen. Dat is echt niet nodig op de camping kun je ook heerlijk stokbrood bestellen. Echt een aanrader om heen te gaan.

Tips in de omgeving? Bergerac, de bastide dorpen in de omgeving de grotten etc.

Bezocht Pomport Beach met partner.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com