Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de kids op pad? Tips voor een vlekkeloze vakantie!

Met het gezin op vakantie is hartstikke leuk, zo heb je echt quality time met je kinderen. Maar met kinderen reizen kan soms ook lastige situaties opleveren. Daarom geef ik een paar tips voor een vlekkeloze vakantie!

Neem genoeg spullen mee

De reis naar je vakantiebestemming kan lang duren, zeker voor kinderen. Zorg er dus voor dat je genoeg spelletjes, leuke muziek en films mee hebt, zodat ze zich urenlang kunnen vermaken. Zorg ook voor voldoende snacks, zodat de honger onderweg gestild kan worden.

Kinderen (en volwassenen trouwens ook!) zijn nog wel eens onhandig, dus zorg ook voor voldoende reserve kleding voor als er wordt geknoeid. Ook zijn schoonmaakdoekjes handig!

En natuurlijk mag de lievelingsknuffel van je kind en een zacht dekentje niet ontbreken. Dan kunnen ze lekker een dutje doen.

rugtas kinderen

Verzeker je auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en autopech kan altijd gebeuren. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede autoverzekering. Maar waar moet je beginnen? Om het allemaal wat makkelijker te maken, zet ik de verschillende soorten autoverzekeringen voor je op een rij.

onderweg

WA: Als je WA verzekerd bent, betekent dit dat je verzekerd bent voor de schade die door jouw toedoen aan andere auto’s is ontstaan. WA staat namelijk voor Wettelijke Aansprakelijkheid, en als eigenaar van een auto ben je verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Je bent bij deze verzekering dus niet gedekt voor schade aan je eigen auto.

WA +  beperkt casco: Bij deze verzekering ben je naast voor je Wettelijke Aansprakelijkheid, ook verzekerd voor schade aan je eigen auto die door bepaalde gebeurtenissen is ontstaan. Niet alle schade wordt dus vergoed, maar veelal wel schade door diefstal, storm, brand of ruitschade. Hou wel rekening met een eigen risico bij een beperkt casco verzekering, en lees goed je polis door om te weten voor welke schade je bent verzekerd.

All Risk autoverzekering: Bij een All Risk autoverzekering ben je voor vrijwel alle schade aan je eigen auto verzekerd, behalve schade die opzettelijk is toegebracht of is ontstaan door rijden onder invloed.

Kindvriendelijke activiteiten

Op vakantie is het natuurlijk leuk als iedereen plezier heeft. Onderneem daarom kindvriendelijke activiteiten die ook leuk zijn voor ouders! Ik geef je een paar tips.

Waterpretpark

De kinderen zullen de dag van hun leven hebben, en de ouders stiekem natuurlijk ook! Want zeg nou zelf, van de glijbanen roetsjen blijft gewoon leuk op elke leeftijd.

waterpark

Dagje strand

Heerlijk uitrusten op het strand. Dit hoeft zeker niet saai te zijn voor de kinderen, want die kunnen lekker in de zee plonzen en uitgebreide zandkastelen bouwen.

Survival parcours

Zit je in een bosrijk gebied, dan is de kans groot dat je wel ergens in de buurt een survival parcours vindt. Vaak zijn er routes voor verschillende niveaus of leeftijden, zodat het voor iedereen leuk is om lekker te klimmen, klauteren en slingeren tussen de bomen.

Restaurant met speeltuin

Ga je uit eten? Kies dan een restaurant met speeltuin of speelhoek uit. Zo kun je heerlijk genieten van je diner, en hebben de kinderen het ook naar hun zin.

Heb jij nog een goede tip voor een vlekkeloze vakantie met kinderen? Laat het ons weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com